Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Ékszerhamisító hálózatot számolt fel a rendőrség

MTI, 2011. május 27. - péntek 15:11
Címkék: hamisítás, ékszer
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Ékszerhamisítói hálózatot leplezett le a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság; a banda tagjai főleg kelet-magyarországi zálogházakban értékesítettek törtaranyként házilag gyártott hamis ékszereket, a rendőrség vádemelést javasol.


Az ügyben a nyomozás 2010. január 13-án indult, amikor egy püspökladányi takarékszövetkezeti fiókban ismeretlenek ékszereket kívántak zálogba helyezni. A beadni kívánt ékszerek hivatalos arany fémjellel voltak ellátva, de azok nem voltak valódiak - közölte Kelemen Éva rendőr hadnagy, a megyei főkapitányság szóvivője.

A nyomozás adatai szerint K. Csaba budapesti ötvös és társai ütötték bele a hamis fémjelet az ékszerekbe. Mint a nyomozás során kiderült, a banda az előállítástól az értékesítésig kiépítette a hálózatát. Az ötvös az ékszerek készítésénél azokba hamis behozatali, továbbá belföldi arany fémjelet, finomságjelet és egyes ékszerekbe készítői jelet ütött be.

Az értékesítést végző Sz. Péter és hat társa 2006-tól kezdődően adta be zálogházakba a hamis ékszereket a törtarany napi árának 50-60 százalékának megfelelő összegekért. Az ötvösnél megtartott házkutatás során a rendőrség megtalálta a hamis jeleket beütő szerszámokat továbbá az ékszerkészítéshez szükséges gépeket és eszközöket, többi között elektromos öntőkemencét, öntőforma készítésére alkalmas eszközöket, kész mintákat, illetve nagy mennyiségű réz alapanyagot.

A nyomozók lefoglaltak 112, összesen 3,7 kilogramm súlyú hamis karkötőt, nyakláncot és gyűrűt. Az ügy 8 gyanúsítottjával szemben összesen 189 rendbeli "bélyeghamisítás", továbbá csalás, lőfegyverrel visszaélés, valamint magánokirat-hamisítás miatt a rendőrség vádemelést javasol a Debreceni Városi Ügyészségnek - ismertette Kelemen Éva.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Richard Cosmos, 2020. január 24.

Szüksége van kölcsönre? személyi kölcsönök? Üzleti hitelek? Jelzáloghitel? Mezőgazdasági...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Á. Balázs, 2020. január 22.

Üdv! Nekünk a Baliner Bt.-ről van nagyon rossz véleményünk. Nem teljesítették határidőre a...

Ablakcsere buktatókkal

Mr. George Anderson, 2020. január 22.

Üzleti kölcsönt keres? Személyi kölcsönök, lakáscélú kölcsönök, autó kölcsönök, di...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza