Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Spórolósak a magyar fogyasztók

MTI, 2011. május 12. - csütörtök 16:01
Címkék: felmérés, vásárlás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A magyar fogyasztók kilencvennégy százaléka valamilyen módon igyekszik spórolni vásárlásánál, közülük négyből hárman élnek a kiárusítások és promóciók által kínált lehetőségekkel - közölte a Nielsen piackutató vállalat nemzetközi internetes felmérése alapján készült közleményében csütörtökön.


Magyarországon a spórolásra törekvő válaszadók hetvenhét százaléka nevezte meg a kiárusításokat és promóciókat a kedvező lehetőségek között. Kuponokat használ ötvenöt százalékuk. Utána a viszonylag olcsóbb, nagy kiszerelések választása következik. Sokan lakóhelyük, vagy munkahelyük közelében vásárolnak, alacsony árakat kínáló üzleteket választanak, de volt aki inkább kisebb kiszerelési egységet vesz, mert azért egyszerre kevesebbet kell fizetni.

A vizsgált 28 európai országban a válaszadók nyolcvannyolc százaléka törekszik takarékosan vásárolni. A magyarok kilencvennégy százalékánál is nagyobb arányban keresik a spórolási lehetőségeket a görögök, horvátok, írek, litvánok és románok, 95-98 százalékos mutatóval.

Legkisebb arányban jellemző ez a dánokra, hollandokra, svájciakra és svédekre.

Legmagasabb a kiárusítások és promóciók kihasználása Magyarország mellett, szintén hetvenhét százalékos említéssel Törökországban. Legkevésbé élnek ezekkel a lehetőségekkel a belgák, hollandok, lengyelek és oroszok.

A cseheknél szembetűnik, hogy a viszonylag kedvező áron kapható nagy kiszereléseket ötvenegy százalékuk részesíti előnyben. Arányuk a horvátoknál és lengyeleknél is magas, egyaránt negyvenöt százalék. Ugyanakkor az európai átlag csak harmincöt százalék.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza