Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Egy napja van hátra a Moszkva térnek

MTI, 2011. május 10. - kedd 16:41
Címkék: Budapest, köztér
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Csütörtöktől hivatalosan is Széchenyi István nevét viseli az Akadémia előtti tér, valamint új elnevezést sok más budapesti közterület, melyek el-, illetve átnevezéséről az elmúlt hetekben több ülésen döntött a Fővárosi Közgyűlés.


A Széchenyi István teret is érintő 2-es villamosra már felszerelték az új táblákat, és a hangos utastájékoztató sem Roosevelt teret, hanem Széchenyi teret jelez a megálló előtt.

A főpolgármesteri hivatal sajtóirodája az MTI megkeresésére kedden azt közölte, hogy a legtöbb átnevezett közterület május 12-én kap hivatalosan is új nevet.

Így csütörtöktől az I. kerületi Petermann bíró utca Nándor utca lesz, a II. kerületi Moszkva tér Széll Kálmán tér, a III. kerületi Ságvári Endre utca Sinkovits Imre utca, a Nagybátonyi utca Hidegkuti Nándor, a Koltói Anna utca Domján Edit utca, a Harsány lejtő Kocsis Sándor út lesz.

Egy IV. kerületi, eddig névtelen közterületet Gróf Esterházy János nevét viselheti, a józsefvárosi Erdélyi utca pedig Bauer Sándorét.

Ugyancsak a VIII. kerületi Köztársaság tér most csütörtöktől a nemrég boldoggá avatott II. János Pál pápa emlékét őrzi.

A XV. kerületi Gyalu utca új neve Dalnoki Jenő utca lesz, a Szőcs Áron utca Illyés Gyula utcára változik, míg a Rákospalotai temető és laktanya közötti közterület Zala György utca lesz.

A XVI. kerületi Bajcsy-Zsilinszky tér Tabódy Ida tér lesz, a XVII. kerületi Mónus Illés park Kósa Pál tér, a XVII. kerületi Wass Albert szobornál lévő közterület Wass Albert tér, a XXI. kerületi Bajáki Ferenc utca Mansfeld Péter utca, a Ságvári Endre utca Popieluszko utca, a Tanácsház utca Károli Gáspár utca, az Áruház tér Görgey Artúr tér, a XXII. kerületi Sallai Imre utca Rudnyánszky utca, az Anger Jakab utca Fáy Ferenc utca, a Koltói Anna utca Romhányi József utca, a Zalka Máté utca Simándy József utca, az Andra János utca pedig Zakariás József utca lesz a közgyűlés döntése értelmében.

A Margit híd budai hídfőjéhez közeli, II. kerületi, eddig névtelen közterületnek az Elvis Presley park elnevezést adta ugyancsak csütörtöktől a közgyűlés.

A főváros a XIV. kerületi Pákozdi teret azonban csak május 16-ával nevezte át Wass Albert térre, mert - a tájékoztatás szerint - ekkorra kapott a hivatal határozatszámot. Ez azt jelenti, hogy hétfőtől két Wass Albert tér is lesz Budapesten, miközben korábban egy sem volt.

A Főváros Közgyűlés egyik határozatában azt javasolta a Földrajzinév-bizottságnak, hogy a Lágymányosi hidat Rákóczi hídra nevezzék át, erről azonban még nem született döntés.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza