Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Betiltaná a fogyasztói csoportokat a FEOSZ

MTI, 2011. május 10. - kedd 13:41
Címkék: fogyasztói csoport, FEOSZ
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A fogyasztói csoportok betiltását vagy szigorú szabályozását javasolja a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ); az egyesület az Országgyűlés Fogyasztóvédelmi Bizottságához és a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz fordult - közölte a FEOSZ.


A civil egyesület a rengeteg visszaélés és a fogyasztók átverése miatt javasolja, hogy a Büntető Törvénykönyv megfelelő módosításával tiltsák be a fogyasztói csoportokat. Amennyiben ezt túl radikálisnak tartaná a jogalkotó szerv, úgy a fogyasztói csoportok szigorú szabályozását tartja szükségesnek.

A szabályozásnak a FEOSZ szerint ki kell terjednie a fogyasztó megfelelő tájékoztatására a szerződés minden részletéről és a fogyasztói csoport lényegéről. A szerződés aláírásától számított 30 napon belül indokolás nélküli elállási jogot kell biztosítani a fogyasztók részére, amely jog nem korlátozható, nem köthető feltételhez. Javasolják továbbá, hogy az utazási vállalkozásokhoz hasonlóan minimális vagyoni biztosítékkal rendelkezzen a fogyasztói csoport, valamint engedélykötelessé kell tenni ezt a vállalkozási tevékenységet, ha nem történik meg a csoportok betiltása törvényi szinten.

A FEOSZ szerint a fogyasztói csoportok a tapasztalatok szerint az anyagi helyzetük vagy koruk folytán kiszolgáltatott helyzetben lévők - adóslistán lévők, nyugdíjasok - hiszékenységére alapozzák hirdetéseiket.

A megtévesztett fogyasztók a remélt gyorskölcsön, készpénz helyett csupán vásárlói jogot kapnak, azt is bizonytalan időpontban. A vásárlói joghoz jutást pedig feltételhez, nevezetesen sorsoláshoz, illetve előtörlesztéshez kötik. Így előfordulhat, hogy a vásárlói joghoz a fogyasztó csak évek múltán jut hozzá, miközben fizetési kötelezettsége folyamatosan fennáll.

A FEOSZ arra is felhívja a figyelmet, hogy az ilyen vállalkozások nem egyszer eltűnnek, azaz bármifajta igényérvényesítés velük szemben lehetetlen.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Matus László, 2011. május 11. - szerda 09:43

Egy évvel ezelőtt is ezt akarták,fél évvel ezelőtt is ezt akarták,ahogy ismerem a fogyasztóvédelmet jövőre is ezt akarják.........

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza