Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Betiltaná a fogyasztói csoportokat a FEOSZ

MTI, 2011. május 10. - kedd 13:41
Címkék: fogyasztói csoport, FEOSZ
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A fogyasztói csoportok betiltását vagy szigorú szabályozását javasolja a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ); az egyesület az Országgyűlés Fogyasztóvédelmi Bizottságához és a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz fordult - közölte a FEOSZ.


A civil egyesület a rengeteg visszaélés és a fogyasztók átverése miatt javasolja, hogy a Büntető Törvénykönyv megfelelő módosításával tiltsák be a fogyasztói csoportokat. Amennyiben ezt túl radikálisnak tartaná a jogalkotó szerv, úgy a fogyasztói csoportok szigorú szabályozását tartja szükségesnek.

A szabályozásnak a FEOSZ szerint ki kell terjednie a fogyasztó megfelelő tájékoztatására a szerződés minden részletéről és a fogyasztói csoport lényegéről. A szerződés aláírásától számított 30 napon belül indokolás nélküli elállási jogot kell biztosítani a fogyasztók részére, amely jog nem korlátozható, nem köthető feltételhez. Javasolják továbbá, hogy az utazási vállalkozásokhoz hasonlóan minimális vagyoni biztosítékkal rendelkezzen a fogyasztói csoport, valamint engedélykötelessé kell tenni ezt a vállalkozási tevékenységet, ha nem történik meg a csoportok betiltása törvényi szinten.

A FEOSZ szerint a fogyasztói csoportok a tapasztalatok szerint az anyagi helyzetük vagy koruk folytán kiszolgáltatott helyzetben lévők - adóslistán lévők, nyugdíjasok - hiszékenységére alapozzák hirdetéseiket.

A megtévesztett fogyasztók a remélt gyorskölcsön, készpénz helyett csupán vásárlói jogot kapnak, azt is bizonytalan időpontban. A vásárlói joghoz jutást pedig feltételhez, nevezetesen sorsoláshoz, illetve előtörlesztéshez kötik. Így előfordulhat, hogy a vásárlói joghoz a fogyasztó csak évek múltán jut hozzá, miközben fizetési kötelezettsége folyamatosan fennáll.

A FEOSZ arra is felhívja a figyelmet, hogy az ilyen vállalkozások nem egyszer eltűnnek, azaz bármifajta igényérvényesítés velük szemben lehetetlen.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Matus László, 2011. május 11. - szerda 09:43

Egy évvel ezelőtt is ezt akarták,fél évvel ezelőtt is ezt akarták,ahogy ismerem a fogyasztóvédelmet jövőre is ezt akarják.........

Kommentek

Ivett, 2019. június 23.

https://www.kerekparcity.hu/elektromos-pedelec-kerekpar...

Városi kerékpározás, kerékpárkülsők

Mária Ádám, 2019. június 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Barcsák Lászlóné, 2019. június 16.

Azt szeretném tudni, hogy lehet egy hirdetett üzletet ellenőrizni hogy valóban nem piramissal ke...

MLM vagy piramisjáték?

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés