Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Megduplázódott az adósságkezelést kérők száma

MTI, 2011. május 06. - péntek 10:11
Címkék: adósság, önkormányzat
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Egy év alatt kétszeresére nőtt az adósságkezelési eljárást kérő háztartások száma és a kezelt adósság mértéke Tatabányán, az összeg már meghaladja a százmillió forintot - tájékoztatott a szociális ügyekért felelős alpolgármester.


Tavaly áprilistól 452 kérelem érkezett be, és 392 emberrel kötöttek adósságkezelési megállapodást az iroda munkatársai. Az időszakban 388 megállapodást teljesítettek az ügyfelek, így az önkormányzat és az állam segítségével megszűntek közüzemi tartozásaik, mintegy ötvenkétmillió forint értékben - tette hozzá Bereznai Csaba (Fidesz).

Minden második kérelmező távhődíjtartozás miatt kéri az eljárást, a százmilliós összeg hatvanhárom százalékával az önkormányzati tulajdonú Komtávhőnek tartoznak az ügyfelek. Ezen a területen egy év alatt száz százaléknál nagyobb volt a hátralékok növekedésének aránya.

Az adósságkezelési eljárást nyolc éve alkalmazta először az önkormányzat. A kimutatások szerint az igénylők húsz-huszonöt százaléka ismét segítségért folyamodik, mert újra hátralékot halmoz fel.

A családsegítő szolgálat adósságkezelési csoportjának kimutatása szerint a szolgáltatást igénybe vevők között jelentősen, mintegy három és félszeresére nőtt az inaktívak száma, akik sem nyugdíjasnak, sem álláskeresőnek nem számítanak.

Adósságkezelési szolgáltatásban az a család részesülhet, amelynek közműdíj-hátraléka együttesen nem haladja meg a négyszázezer forintot, és az a megelőző 18 hónapban keletkezett. A tartozás egynegyedét az adósnak kell fizetnie, 18 havi részletekben, míg hetvenöt százalékát az önkormányzat fizeti, ezt azonban az államtól visszaigényelheti.

A programban legalább három hónapos együttműködés után lehet részt venni, azaz a jelentkezőnek legalább ennyi ideig rendben kell fizetnie a számláit, ezután kötnek vele megállapodást. Az igénylők újabb hátralékot nem halmozhatnak fel, rendszeresen be kell mutatniuk a befizetett csekkeket, és adósságkezelési tanácsadáson kell részt venniük.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

pluscredit, 2019. augusztus 22.

Jó reggelt kívánok.
Pénzhitelekre volt szükség az egyének között, hogy megbirkózzan...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

pluscredit, 2019. augusztus 22.

Jó reggelt kívánok.
Pénzhitelekre volt szükség az egyének között, hogy megbirkózzan...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Valeria Marco, 2019. augusztus 21.

A nevem Valeria Marco, 6 hónappal ezelőtt vállalkozásom összeomlott, nem reméltem, hogy újra ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés