Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Százmilliós kártérítést fizet az E.ON

2011. május 05. - csütörtök 16:41
Címkék: E.ON, kártérítés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Kártérítést fizetett az E.ON egy nyolc éve indított ügy felpereseinek egy engedély nélkül megépített trafóállomás miatt.


Nyolc esztendővel ezelőtt indult a lakossági tiltakozás, a pécsi Vadász utca-Engel János út sarkán épült nagyfeszültségű transzformátorállomás ellen, miután némelyik lakóingatlantól 30 méterre alakították ki az erősáramú létesítményt. Az akkor még Dédász Rt. azzal nyugtatta a lakókat, hogy minden szükséges hatósági engedéllyel rendelkeznek, ám még öt év múlva sem volt hivatalos engedélye az építkezésnek. A környékbeli ingatlanok értékcsökkenésére vonatkozó aggályaikat azzal hárították el, hogy "a berendezés csendes, másrészt a trafó a föld alatt épül, emellett fásítják is a területet".

A környékbeli lakók az ingatlanok értékcsökkenése miatt mégis perre mentek 2008-ban: 37 lakos 35 millió forintot követelt. Az áramszolgáltató nem kívánt velük megegyezni, minden fellebbezési szintre elvitte az ügyet. Viszont a lakók is bekeményítettek: előbb 75 millióra, majd 115 millióra emelték a kártérítés összegét.

Végül a Legfelsőbb Bíróság kimondta, hogy a trafóállomás megléte jelentősen rontja a környéken lakók életminőségét, egytucatnyi pert és nyolcévi huzavonát követően pedig most lezárult az ügy, az E.ON a Baranya Megyei Bíróság legújabb ítéletét már nem fellebbezte meg, a felpereseknek 136 millió forint kártérítést fizetett ki.

Forrás: bama

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

bishop berry smith, 2020. január 21.

Helló Szüksége van pénzügyi kölcsönre, ingatlanbefektetésre, autókölcsönre, adósságkons...

Menekülés a UPC-től

Mr. Dékány Endre, 2020. január 19.


Van rossz hitelképességi mutatója? Pénzügyi szempontból nem megfelelő? Hitelt adunk a...

Menekülés a UPC-től

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza