Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Cigarettával bélelt kamion az M1-esen

VPOP, 2011. május 03. - kedd 12:41
Címkék: NAV, cigaretta, csempész
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Csaknem tízezer karton, azaz százezer doboz cigarettát próbáltak Örményországból Németországba csempészni, azonban a Komárom-Esztergom megyei pénzügyőrök az M1-es autópálya Bábolna melletti pihenőjében feltartóztatták a szállítmányt, a német, illetve örmény állampolgárok ellen pedig feljelentést tettek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Közép-dunántúli Regionális Bűnügyi Igazgatóságán.


A pénzügyőrök az autópálya 94-es kilométer szelvényénél ellenőriztek egy külföldi rendszámú teherautót, amelynek sofőrje német, utasa pedig örmény állampolgárságú volt. A szállítmány hivatalosan 14 ezer 400 üveg ásványvízből állt, azonban a tetőszerkezet alóli rejtekhelyről nagy mennyiségű magyar adójegy nélküli örmény zárjegyes cigaretta került elő az alapos ellenőrzés során.

NAV

A jövedéki eljárás ezután az M1-es autópálya komáromi lehajtója melletti telephelyen folytatódott, ahol a teherautó és pótkocsija oldalfalában további cigarettás kartonokat találtak a pénzügyőr járőrök. Az összesen mintegy tízezer karton illegális, adózás alól elvont dohánytermék birtoklásával és szállításával a sofőr és utasa a gyanú szerint visszaélés jövedékkel bűncselekményt követett el, mégpedig jelentős mértékben, hiszen az elkövetés értéke több mint 58 és félmillió forint. Ha a gyanú beigazolódik, a bíróság kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetheti az elkövetőket.

NAV

A pénzügyőrök feljelentést tettek a régió bűnügyi igazgatóságán és az őrizetbe vett gyanúsítottakat átadták a nyomozóknak. Az akció sikerét ezúttal is a Nemzeti Adó- és Vámhivatal jövedéki és bűnügyi szakterületének együttműködése garantálta.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mária Ádám, 2020. május 28.

A nevem Mária Ádám, magyar, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. május 28.

Üzleti kölcsönt keres? személyi kölcsön, lakáshitel, autó kölcsön, diákhitel, konszolidá...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Kumah james, 2020. május 27.

A törvényes hitelszerzés mindig is hatalmas probléma volt olyan sok ügyfél számára, akinek p...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza