Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Parkolás - Hosszabb nyitva tartás az ügyfélszolgálatokon

MTI, 2011. május 02. - hétfő 16:31
Címkék: parkolás, ügyfélszolgálat
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Elfogadta az állampolgári jogok országgyűlési biztosa vizsgálati jelentésének javaslatát Tarlós István, Budapest főpolgármestere, és már intézkedett is, hogy a parkolási társaságok ügyfélszolgálati irodái legalább heti egy napon hosszított nyitva tartással üzemeljenek - közölte az Országgyűlési Biztos Hivatala.


A közlemény szerint jelentésében Szabó Máté az ügyfélszolgálat hosszabb nyitva tartását, a parkolójegyek kölcsönös elfogadását, független panaszvizsgáló szervezet létrehozását javasolta, és pozitív válaszokat kapott, indítványaival az érintett önkormányzatok jelentős többsége is azonosulni tud.

A Fővárosi Közgyűlés módosította rendeletét, így az ügyfélszolgálati irodák hétfőn, kedden és csütörtökön 9-től 17 óráig, szerdán 9-től 18 óráig, pénteken pedig 9-től 16 óráig tartanak nyitva. A főpolgármester egyetértett Szabó Máté véleményével abban is, hogy a fővárosi parkolási rendszert egységessé kellene tenni, a parkolásüzemeltetőknek el kellene fogadniuk egymás parkolójegyeit. Ennek megfelelően a városüzemeltetési főpolgármester-helyettes megkereste a helyi önkormányzatokat, és együttműködésüket kérte a budapesti parkolási rendszer egységesítése érdekében.

A közleményben az áll: a Fővárosi Önkormányzat szerint is szükséges a parkolási panaszok kivizsgálásával foglalkozó független szervezet létrehozása, ez azonban túlmutat az önkormányzati rendelet keretein. Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter ezzel kapcsolatban arról tájékoztatta az országgyűlési biztost, hogy az ombudsmani javaslat nyomán törvénymódosítást fog kezdeményezni annak érdekében, hogy kidolgozzák a parkolási kérdésekben előterjesztett panaszok ügyintézésének keret- és részletszabályait.

A biztos szerint az érintett önkormányzatok egy része mindenben egyetértett a jelentésében megállapítottakkal, válaszuk szerint teljes mértékben támogatják parkolási társaságok együttműködéséről, a mobilszolgáltatások költségelemeinek átgondolásáról, a parkolójegy-automaták működéséről kialakított ombudsmani álláspontot.

Szabó Máté az utóbbiról jelentésében kifejtette, hogy ha a parkolás díját a jelenlegi jogszabályi rendelkezések alapján állapítják meg, akkor annak ellenértékeként a parkolási társaság által nyújtott szolgáltatásnak mindenképp magában kell foglalnia a parkolójegy-automaták megfelelő működését, a várakozóhelyek megtisztítását és mindazon szolgáltatásokat, amelyek az autósok helyzetét megkönnyítik, a szolgáltatás igénybevételét kényelmessé teszik.

A polgármesterek ugyancsak egyetértettek azzal, hogy a rendszer legyen mentes minden indokolatlan túlfizetéstől, és az automaták valamennyi, forgalomban lévő pénzérmét fogadják el - áll a közleményben.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

EZ Parkolók, 2011. május 17. - kedd 22:02

Közterületi parkolási pótdíjat kaptál? NE AGGÓDJ ! MEGMENTÜNK ! KIFIZETJÜK HELYETTED A BÜNTETÉS ÖSSZEGÉT ! SŐT MÉG TÖBBET IS, klikk ide !! ezpark.blog.hu/2011/05/1/parkolasi_buntetes_kifizetjuk_helyetted

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza