Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Hatvan nap a számlák rendezésére

MTI, 2011. április 22. - péntek 09:01
Címkék: csekk, behajtás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Növelheti az újraindult kilakoltatások számát, hogy július 1-től a jelenlegi 90 napról 60 napra csökken az a türelmi idő, amíg az áram- és gázszolgáltatók a szolgáltatás felfüggesztése nélkül várják a lejárt tartozások kifizetését - írja a pénteki Népszabadság.


A védendő fogyasztók, a szociálisan rászorulóknál ez és fogyatékkal élők számára a türelmi idő négyről három hónapra csökken. Eddig a szolgáltató a számlatartozás lejárta után három - védendő fogyasztó esetében négy - felszólító levelet küldött. Július elsejétől a levelek száma kettőre, illetve háromra csökken. Ezalatt a cég részletfizetési és egyéb támogatási lehetőségeket ajánl fel. Sikertelenség esetén azonban kikapcsolják a szolgáltatást - írja a lap.

A Magyar Gázipari Egyesülés adatai szerint tavaly nyáron 30 milliárd, idén év elején 22-24 milliárd volt a lakosság lejárt gázszámlatartozása. A 3,34 millió lakossági gázfogyasztó közül az év elején 64 ezernél nem volt szolgáltatás lejárt tartozás miatt.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Matus László, 2011. április 22. - péntek 20:44

Már megint sikerült egy jó nagy baromságot kitalálni.Sajnos nagyon sok ember /család/ próbálja -főleg a téli hónapokat- túlélni az erejét és gyalázatosan alacsony fizetését meghaladó számlák okozta fizetésképtelenségét kijátszani és a túlélést azzal biztosítani,hogy mindig a legszükségesebb számlákat fizetik be. Ez -főleg- a gáz számla esetén, de ha fával fűtenek akkor -mivel a tüzelőt muszáj megvenni - a többi számla esetén tavaszra 2-3 havi hátralékot képez, amit a nyáron sikerül rendbe tenni.A hátralék nem azért keletkezik,mert az annyira jó a családnak,hanem azért mert a balkánit el nem érő fizetésből kell a nyugatit meghaladó díjakat kifizetni. A mostani agyament ötlettel csak azt érik el,hogy azok is feladják a harcot akik idáig még küzdöttek a talpon maradásért.Gratulálok!!!

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2019. december 11.

Szükség van egy sürgős hitelre? Magán kölcsön, üzleti kölcsön, anyasági hitel, lakáshite...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Fábián József, 2019. december 10.

Kedves ügyvéd úr!

Mi van fordított esetben? 2015-ben eladtam egy ingatlanomat, a ...

Közüzemi költségek lakásvásárláskor

vakhal ládzló, 2019. december 07.

van egy 50 literes hajdu bojlerem tönkre ment a fütöszál az eredeti az 600 Wattos volt amit kapt...

A hosszú életű villanybojler titka

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza