Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Tovább fűt a Főtáv

MTI, 2011. április 14. - csütörtök 16:01
Címkék: távhő,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A Főtáv Zrt. a budapesti társasházak túlnyomó többségében péntektől is biztosítja a távfűtést a lakóközösségekkel megkötött szerződéseknek megfelelően - közölte a Budapesti Városüzemeltetési Központ (BVK) szóvivője.


Szűcs Panni emlékeztetett arra, hogy a szolgáltatóknak a kormányrendelet értelmében október 15-e és április 15-e között kötelező biztosítaniuk a távfűtést. Az április 15-e és május 15-e közötti időszakra azonban a társasházak már saját belátásuk szerint - szerződésben - rendelkezhettek arról, kérik-e a szolgáltatást.

A lakóközösségek a szolgáltatóval kötött megállapodásban rögzíthették, hogy - ebben az egy hónapban - milyen napi átlaghőmérséklet esetén kérik a távfűtés biztosítását. A Főtáv tehát a lakóközösség igénye alapján fűt, vagy nem fűt - fogalmazott a szóvivő.

-

Szűcs Panni elmondta, Budapesten mintegy 4.500 épület fűtését biztosítja a Főtáv Zrt.; ezek túlnyomó többségével, mintegy 3.800-zal olyan szerződése van a cégnek, amely szerint április 15-e után is biztosítják a fűtést.

Hétszáz lakóközösséggel viszont olyan szerződésük van, amely szerint pénteken le kellene kapcsolniuk a fűtést. Számukra a Főtáv, a hűvös időjárásra tekintettel, felajánlja a távfűtés fenntartását - tette hozzá. Ennek érdekében a fővárosi cég munkatársai megpróbálják felkeresni az érintett társasházak közös képviselőit, vagy megbízottait, hogy egyedi megrendelésben, írásban nyilatkozzanak arról, kérik-e a távfűtés biztosítását.

A szóvivő arra is felhívta a figyelmet, hogy az épületek fűtésének szabályozásában a legkorszerűbb megoldás az, amikor a hőközpontok szabályozó elektronikája automatikusan kapcsolja ki, illetve be a külső hőmérséklet változása szerint a fűtést.

Szűcs Panni elmondta azt is, a fűtés leállítását követően azt ajánlják a lakóknak, hogy a termosztatikus szelepeket nyissák ki teljesen, a zárt szelepek ugyanis a melegebb nyári napokban beszorulhatnak, vagy beragadhatnak.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza