Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Olcsóbb lesz a víz Nyugat-Nógrádban

MTI, 2011. április 14. - csütörtök 14:31
Címkék: víz, szolgáltató
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Öt évre átvette a víz- és szennyvízszolgáltatás üzemeltetését Nyugat-Nógrád 54 településén a Duna Menti Regionális Vízmű (DMRV) Zrt., a térségben a lakossági és önkormányzati fogyasztók márciustól az eddiginél átlagosan tíz százalékkal fizetnek kevesebbet a következő két évben - jelentette be Vogel Csaba, a társaság vezérigazgatója csütörtökön Balassagyarmaton.


A térség korábbi szolgáltatója, a Nyugat-Nógrád Vízmű Kft. jogilag megmarad, a tulajdonában lévő eszközöket öt évre bérli a zrt. - mondta a vezérigazgató a sajtótájékoztatón. Közlése szerint egy évi előkészítés után az önkormányzatok úgy döntöttek, hogy 2011. március 1-jétől öt éves időtartamra a DMRV Zrt.-re bízzák a víziközművek üzemeltetési jogát és kötelmét.

A megállapodás értelmében a tíz százalékkal csökkentett díjak 2012. december 31-ig változatlanok maradnak, azt követően pedig legfeljebb a tárgyévi infláció mértékével emelhetőek.

Vogel Csaba kitért arra, hogy egy átlagos háztartásnak havi szinten legalább 500 forinttal csökken a költsége, de Balassagyarmat városa például milliós nagyságrendű összeget takarít meg. Az előzményekről elmondta: már egy 1977-es dokumentációban elemezték, hogy miként lehetne dunai vízzel ellátni Nógrád megyei nyugati részét, majd egy 1992-ben megépült vezetékrendszer tényleges vízellátási kapcsolatot teremtett.

A vezérigazgató hangsúlyozta, a folyamat a szétaprózódást megszüntető kormányzati szándékhoz illeszkedik.

Kamarás Zoltán, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. társaságokért felelős igazgatója elmondta: öt állami tulajdonú regionális víziközmű társaság működését elemezve azt állapították meg: bár vannak kivételek, a szétaprózódott működés általában sokkal magasabb költségekkel jár, mintha integráltan végzik a társaságok az üzemeltetést. Az igazgató ezért követendő példának nevezte az üzemeltetési integrációt, kifejtve, ez nem tulajdonosi integráció, mert az önkormányzatok intézkedési és tulajdonosi jogai megmaradnak.

Csach Gábor, a Nyugat-Nógrádi Vízmű Kft.-ben legnagyobb tulajdonos Balassagyarmat alpolgármestere azt mondta: azért kellett más megoldást találni, mert a nógrádi térségben határához érkezett a polgárok és az önkormányzatok teherbírása, a döntéshez pedig kellett az a garancia, hogy a DMRV Zrt. működése hosszú távon biztosított.

Az alpolgármester közölte: e megállapodás nélkül a Nyugat-Nógrádi Vízműnél mintegy négy százalékos áremelésre lett volna szükség.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza