Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Trükkösen elrejtett csempész cigi az M7-esen

MTI, 2011. április 13. - szerda 10:31
Címkék: cigaretta, csempész
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Több mint ezer doboz moldvai cigarettát találtak a Nemzeti Adó és- Vámhivatal Somogy Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatósága járőrei az elmúlt hétvégén az M7 autópálya Töreki pihenőjében, amikor ellenőriztek egy román autóbuszt - tájékoztatta lapunkat a NAV Dél-dunántúli Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatósága.


A közlemény szerint a román autóbuszon 21 fő moldáv állampolgár utazott Olaszországba. Az autóbusz rakterében és utasterében szállított csomagok átvizsgálásakor több mint ezer doboz különböző fajtájú, moldáv zárjegyes cigaretta került elő többek között a szerszámos ládából, a napraforgót tartalmazó zsákokból, a kenyeres zsákokból.

NAV

De cigarettára bukkantak a vámosok  autó dísztárcsák dobozában (négy darab dísztárcsából a középső kettő félbe volt vágva, melyek a doboz alján elhelyezett cigarettákat takarták), dupla fenekű dobozokból, cipők belsejéből (talpbetét alól).

Az előtalált cigarettákat 11 személy vallotta magáénak, akik a cigaretták származását, eredetét, vámkezelt voltát igazolni nem tudták.

NAV

A lefolytatott eljárás során a több mint 700.000,- forint értékű cigarettákat és a szállításra használt autóbuszt (húszmillió forint értékben) lefoglalták a pénzügyőrök. A kiszabott és moldáv állampolgárok által megfizetett jövedéki bírság összege közel 800.000,- forint.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza