Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Közlekedésbiztonsági képzés egy életen át

MTI, 2011. április 13. - szerda 09:31
Címkék: közlekedés, biztonság
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A közlekedésbiztonság egész életen át tanulására dolgozott ki programot Közlekedéstudományi Intézet (KTI), az Élet úton elnevezésű program lényege, hogy az óvodásoktól a jogosítvánnyal rendelkezőkig mindenkit folyamatosan képezzenek.


Tombor Sándor, a Közlekedéstudományi Intézet igazgatója a kedden Budapesten bemutatott programot ismertetve úgy fogalmazott: céljuk, hogy naprakész ismeretekkel rendelkezzenek a kerékpárosok, az autósok, és ne maradjon abba a képzésük a járművezetéshez szükséges okiratok megszerzése után sem.

A közlekedésre nevelés és a járművezetés oktatása elválaszthatatlan, de nem biztos, hogy a vezetői engedély megszerzésével a biztonságos közlekedéshez elvárt magatartást és tudást is el tudják sajátítani - mondta. Ezért rendszeressé és koordinálttá kell tenni a közlekedésre nevelést - tette hozzá.A KTI ehhez a kutatási eredményeket, szakmai-módszertani program kidolgozását tudja biztosítani, az elméleti képzést pedig távoktatásban látják megvalósíthatónak.

Urbán György, a Nemzeti Közlekedési Hatóság elnöke azt hangsúlyozta: a cél, hogy a szolidaritás, a figyelem és a tudás jelenjen meg a közutakon, és ez társadalmi feladat.

Kiss Csaba alezredes, az Országos Balesetmegelőzési Bizottság elnöke azt szeretné elérni, hogy az általános iskola elvégzésével térítésmentesen kaphassák meg a diákok a segédmotoros vezetői engedélyt, míg az érettségivel együtt az autóvezetői jogosítványt, és ez "csak az ország teherbíró képességén múlik".

Schváb Zoltán közlekedési helyettes államtitkár emlékeztetett: egy uniós elvárás szerint 2050-re a tagállamokban a halálos balesetek számának a nullához kell közelítenie.

A balesetek oka lehet az út, a jármű és a környezet, és mindenütt van mit javítani - fogalmazott, hozzátéve, ennek érdekében két pályázatot is kiírtak a napokban.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza