Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Ezerszer csapott le az ásóval a Bükkben

MTI, 2011. április 08. - péntek 16:21
Címkék: környezetvédelem, természet
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Nagy mennyiségű védett növényt loptak el a Bükki Nemzeti Parkot övező Natura 2000-es területről, Bükkszentlászló környékéről: az ismeretlenek több mint 900 tő leánykökörcsint és tavaszi héricset ástak ki és vittek el - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM).


A természetkárosítást kirándulók vették észre, ők értesítették a nemzeti park természetvédelmi őrszolgálatát. Az ellopott védett növények eszmei értéke meghaladja a 6,7 millió forintot. Ilyen mértékű természetkárosításért szabadságvesztés jár - tette hozzá a szaktárca.

A kirándulók a hét elején, hétfőn jelentették a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őrszolgálatának, hogy ásónyomokat vettek észre a leánykökörcsin és a tavaszi hérics élőhelyén. A terület átvizsgálásakor összesen 915 ásásnyomot rögzítettek.

-
Tavaszi hérics és leánykökörcsin

Az előzetes becslés szerint összesen 610 tő leánykökörcsin és 305 tő tavaszi hérics tűnt el. A növényeket drogtartalmuk miatt a népi gyógymódban gyógyászati célokra használják.

A leánykökörcsin eszmei értéke példányonként tízezer forint, míg a tavaszi héricsé kétezer forint. Az előzetes becslések szerint így a kár pénzben kifejezve meghaladja a 6,7 millió forintot.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság ismeretlen tettes ellen feljelentést tett. Miután az eset bűncselekménynek minősül, így akár 5 évig terjedő börtönbüntetést is vonhat maga után - tartalmazza a közlemény.

Barta Zsolt, a Bükki Nemzeti Park őrszolgálat-vezetője elmondta: a helyi védettségi területről - amely régészeti lelőhelynek is számít - pontos leírásuk van. Az előzetes felmérésük szerint az ismeretlenek 915 tő védett virágot szedtek ki tövestől, de ez a szám emelkedhet, s a kár várhatóan a 8 millió forintot is megközelíti majd.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza