Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

PSZÁF - Egyre többen a pozitív listán

MTI, 2011. április 08. - péntek 12:11
Címkék: fogyasztóvédelem, lista
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Eddig tizennyolc Csongrád megyei cég került a közelmúltban létrehozott fogyasztóvédelmi pozitív listára, az egyéni és társas vállalkozások képviselői pénteken vették át az ezt igazoló okmányokat Szegeden.


A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) által létrehozott pozitív listára azok a cégek kerülhetnek föl, amelyeknél az átfogó ellenőrzés mindent rendben talált, s egy évre visszamenőleg sem tapasztaltak hiányosságokat - mondta Petrik Sándor, a Csongrád Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőségének igazgatója.

A március 1-jén indult vizsgálatok során elsősorban a ruházati, cipő és lakberendezési üzletek árfeltüntetési és árfelszámítási gyakorlatát vizsgálták. A nyári szezonban a frekventált vendéglátó-ipari egységeket és a taxikat, az esztendő második felében pedig a szavatossági, jótállási igények, valamint a vásárlókönyvi bejegyzések kezelését ellenőrzik majd a felügyelet munkatársai - közölte az igazgató.

Országosan eddig összesen 365 vállalkozás szerepel az NFH - az interneten is közzétett - listáján, ebből tizennyolc működik Csongrád megyében. A cégek azt tanúsító okmányt üzletükben is kihelyezhetik - tudatta Petrik Sándor.

B. Nagy László kormánymegbízott hangsúlyozta, a kormányzat fontos törekvése, hogy a közigazgatást ügyfélbaráttá váljon, a pozitív lista létrehozása jó példája annak a szemléletnek. Emellett kiemelt törekvés, hogy a közigazgatás működése ésszerűbb és olcsóbb legyen.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Á. Balázs, 2020. január 22.

Üdv! Nekünk a Baliner Bt.-ről van nagyon rossz véleményünk. Nem teljesítették határidőre a...

Ablakcsere buktatókkal

Mr. George Anderson, 2020. január 22.

Üzleti kölcsönt keres? Személyi kölcsönök, lakáscélú kölcsönök, autó kölcsönök, di...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

bishop berry smith, 2020. január 21.

Helló Szüksége van pénzügyi kölcsönre, ingatlanbefektetésre, autókölcsönre, adósságkons...

Menekülés a UPC-től

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza