Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

PSZÁF iroda Debrecenben is

MTI, 2011. április 06. - szerda 16:41
Címkék: PSZÁF, Debrecen
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A pénzügyi fogyasztóvédelem országos hálózattá szélesedett Magyarországon - mondta Szász Károly, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) elnöke szerdán Debrecenben, a helyi pénzügyi fogyasztóvédelmi tanácsadó iroda átadásakor rendezett sajtótájékoztatón.


Ismertetése szerint április 1-jétől nyolc vidéki városban - Debrecenben, Egerben, Győrben, Kaposváron, Kecskeméten, Szegeden, Székesfehérváron és Zalaegerszegen - nyíltak a fogyasztók számára ingyenesen elérhető tanácsadó irodák; a debrecenit és az egrit szerdán hivatalosan is átadták, de húsvétig a többi iroda avatására is sor kerül.

Szász Károly hozzátette: évente 200 ezer pénzügyi panasz keletkezik az országban, amelyek nagy része a panaszos és a szolgáltató között közvetlenül rendeződik.

Az országos tanácsadó hálózat célja, hogy a független és szakszerű pénzügyi tanácsadás ne csak Budapesten, a PSZÁF ügyfélszolgálatán valósuljon meg, hanem a helyben megoldható panaszokat helyben orvosolják - jegyezte meg a PSZÁF elnöke.

Rácz Róbert hajdú-bihari kormánymegbízott elmondta: az államnak is van felelőssége abban, hogy polgárai pénzügyi biztonságban legyenek, s helyreálljon a bizalmi viszony a pénzügyi szolgáltatók és a polgárok között.

A politikus szerint a hatóságok és a civil szervezetek együttműködése hozzájárulhat ahhoz, hogy "a fogyasztók felnőjenek a szolgáltatókhoz".

Pintér István, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság főigazgatója arról tájékoztatott, hogy tavaly összesen 110 ezer panaszbejelentés érkezett a hatóságukhoz, amelyek 10 százaléka pénzügyi jellegű volt. Együttműködésük a PSZÁF-fal a fogyasztói tudatosságot is erősíti - fűzte hozzá.

Hajnal Zsolt, a Fogyasztóvédők Magyarországi Egyesületének (FOME) elnöke kifejtette: a vidéki irodákat konzorciumban működtetik két másik civil szervezetettel és a hatóságokkal a megyei kormányhivatalok épületeiben. A nyolc vidéki iroda működtetése az idén 30 millió forintba kerül.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

FARAGO SÁNDORNÉ, 2016. február 26. - péntek 11:30

Tisztelt vezetőség.Szeretnék érdeklődni,hogy kunhegyes önökhöz tartozik-e.Mert ha igen személyesen szeretnék elmenni az ügyemmel kapcsolatban.Ezért mihamarabbi válaszukat várom.És már kérnék is egy legközelebbi időpontot. Tisztelettel:Faragó Sándorné Kunhegyes,Mikes k.ut 5 tel:06305649586

FARAGO SÁNDORNÉ, 2016. február 26. - péntek 11:29

Tisztelt vezetőség.Szeretnék érdeklődni,hogy kunhegyes önökhöz tartozik-e.Mert ha igen személyesen szeretnék elmenni az ügyemmel kapcsolatban.Ezért mihamarabbi válaszukat várom.És már kérnék is egy legközelebbi időpontot. Tisztelettel:Faragó Sándorné Kunhegyes,Mikes k.ut 5 tel:06305649586

panaszos, 2011. augusztus 10. - szerda 08:14

Szerintem ezzel az új "sóhivatallal" csak adtunk egy pofont a sz......k. A bíróságokat kellene tisztességesen megerősíteni, az eljárási szabályokat alaposan átdolgozni, hogy garanrálható legyen az elszámolási ügyek rövid (pld. 30 napon belüli) elintézése. A sok féket, ami ezt akadályozza, ki kellene szedni. Szakembereknek kellene végezni a jogszabály átdolgozásokat, nem olyan minisztériumi ügyintézőknek, akiknek semmilyen élettapasztalatuk nincs. A PSZAF - szerintem - eddig sem végezte el azt a feladatát sem, amire a jogosultsága meg lett volna, úgy vélem, ezután sem fogja. Legfeljebb a minisztériumi igényeket, elvárásokat szolgálja ki. Számomra úgy tűnik, hogy globális, átfogó vizsgálatok nem történtek az állampolgárok, az ügyfelek érdekeinek hatékony, érdemi védelme érdekében a monopolhelyzetben levő pénzügyi szolgáltatókkal szemben. (Pld. a biztosítók tevékenységének átfogó vizsgálata - határidők tartása, kárösszegek megítélésének alapossága, szakszerűsége, etikussága, stb. - az árvízi kárrendezések kapcsán, és a vizsgálat eredményéről a károsultak, a lakosság tájékoztatása)

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza