Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Ittas biciklistákra vadásznak a rendőrök

MTI, 2011. március 29. - kedd 11:51
Címkék: rendőrség, kerékpár,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A kerékpáros-balesetek megelőzése érdekében háromhetes, fokozott országos közúti ellenőrzőakciót indít a rendőrség jövő hétfőn - közölte Óberling József, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) közlekedésrendészeti főosztályának vezetője keddi, budapesti sajtótájékoztatóján.


Hozzátette, hogy nemcsak a biciklik kötelező tartozékait, hanem a kerékpárosok ittasságát is ellenőrzik az ország közútjain.

Az ezredes közlése szerint tavaly több mint 16 ezer, személyi sérüléssel járó baleset történt a közutakon, ebből 3.500 esetben volt érintett kerékpáros, és a balesetek felét biciklisek okozták. Tavaly 92 kerékpáros halt meg balesetekben, míg az idén már 19-en vesztették életüket.

mti

Óberling József megjegyezte, hogy a kerékpáros-balesetek negyedét ittasan okozták. Hozzátette: a 49-es főút Porcsalma és Pátyod közötti szakaszán vasárnapra virradóra halálra gázolt és cserbenhagyott 33 éves biciklis férfi is ittas volt.

A kerékpár kötelező tartozékai:

- Fehér színű első lámpa
- Piros színű hátsó lámpa
- Egy vagy két, szimmetrikusan elhelyezett, nem háromszög alakú, piros színű fényvisszaverő (prizma)
 - Két, egymástól független fék
- Csengő
- Borostyánsárga színű küllőprizma legalább az első keréken
- Fényvisszaverő ruházat (csak lakott területen kívül, ha éjszaka van vagy rosszak látási viszonyok)
- Ha a kerékpáros sisakot visel és utast nem szállít, lakott területen kívül max. 50 km/h sebességgel haladhat (ugyanitt sisak nélkül csak 40 km/h a megengedett maximális sebesség.)

Óberling József kérdésre válaszolva elmondta: a hiányos felszerelés szabálysértésnek minősül, az ittas kerékpárosokat pedig 30 ezer forintig terjedő pénzbüntetésre ítélhetik, ha pedig ittasan balesetet okoznak, akár börtönbüntetést is kaphatnak.

Az ORFK közlekedésrendészeti főosztályának vezetője közölte: a Balatonnál és a Velencei-tónál, valamint Zalaegerszegen biciklis rendőrök is teljesítenek szolgálatot, és arra törekszenek, hogy a lényegesen olcsóbb közlekedési formát kiszélesítsék a rendőri szolgálatban.

A rendőrség sajtótájékoztatóján részt vett a Magyar Kerékpárosklub is, amelynek vezetője, László János azt mondta: az utóbbi négy évben megduplázódott a kerékpárral közlekedők száma a fővárosban, és azt szeretnék elérni, hogy minél többen használják közlekedési eszközként a biciklit.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza