Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Közeleg a Föld órája

MTI, 2011. március 25. - péntek 13:21
Címkék: Föld órája
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Szombaton este fél kilenctől fél tízig a világ 133 országának több ezer településén és vállalatánál, sokmillió háztartásban és számos híres épületen kialszanak a fények a Természetvédelmi Világalap (WWF) Föld órája (Earth Hour) elnevezésű akciója keretében, a klímavédelem és az energiatakarékosság jegyében.


"A Föld órája kampány célja az energiatakarékos életmód gondolatának terjesztése. Azt szeretnénk elérni, hogy a mindennapokban tudatosan, odafigyelve használjuk az energiát, ne pazaroljunk" - hangsúlyozta Dakó Andrea, a WWF Magyarország kommunikációs igazgatója.

A zöldszervezet közleménye szerint a 2007-ben Ausztráliából kiinduló akció mára a világ legnagyobb klímavédelmi mozgalmává nőtte ki magát: tavaly már 128 ország és mintegy 1,3 milliárd ember csatlakozott a kampányhoz. Idén a résztvevő országok száma 133-ra növekedett; többek között az összes G20 tagországban és a világ 25 legnagyobb városában is kialszanak a fények március utolsó szombatján. Olyan világszerte ismert épületek borulnak majd sötétbe, mint a gízai piramisok, az Eiffel-torony, az athéni Akropolisz, a Buckingham-palota és a Big Ben, a római Colosseum és az Empire State Building.

Magyarország negyedik éve vesz részt a Föld órájában; idén eddig 2914 személy, 73 település és 243 intézmény, vállalat jelezte részvételét.

Az országban elsötétül többek között a Lánchíd, a Parlament, a Duna-korzó, a New York Palota, a Nemzeti Színház, az egri székesegyház, a kecskeméti Cifra Palota, a siófoki Víztorony és a kaposvári Nagyboldogasszony Székesegyház.

A Föld Órájához számos hazai vállalat és intézmény csatlakozott: a ferihegyi repülőtér elsötétíti egyik kifutópályáját; a Tesco a háromezer négyzetméternél nagyobb hazai áruházaiban csökkenti a beltéri világítását, a kültéri reklámokat pedig elsötétíti; a Metro-áruházak oszlopvilágítása és világító felirata alszik ki egy órára; az Eston International ingatlanpiaci cég 60 percre elsötétíti weboldalát; a Tetra Pak pedig nemzetközi szinten hívja fel minden munkatársát, beszállítóját és kereskedelmi partnerét a részvételre.

A Föld órájához kapcsolódóan országszerte számos rendezvényt tartanak, amelyekről film is készül majd; a szervező WWF a budai Várban és Szegeden ünnepel. Külön rendezvénnyel csatlakozik a Külügyminisztérium, az Európai Bizottság és az Európai Parlament közös energiatakarékossági szemléletformáló kampánya, a Kapcsold Ki!. A XIX. kerületi Városház téren szombat este fél 8-tól villanykörte-csereakció és köszöntők után debütál a Klímadal, Fésűs Nelly előadásában - tájékoztatott Lukóczki Gábor, a kampány szervezője.

A Föld órájához csatlakozó hazai vállalatok, települések listája, valamint a különböző programok és "klímavállalások" - köztük David Cameron brit miniszterelnöké - is megtalálhatók az akció honlapján, a www.foldoraja.hu címen.

A programok mellett hírességek sora is színesíti a kampányt. Idén Miranda Kerr ausztrál szupermodell csatlakozott a Föld órája nagykövetek illusztris táborához, amelynek már eddig is tagja volt Cate Blanchett, Edward Norton, Gisele Bündchen, Tom Jones és Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár.

Az idei Föld óráján a WWF a japán katasztrófa áldozatairól is megemlékezik.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza