Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Leépít és átszervez az AXA csoport

MTI, 2011. március 22. - kedd 12:01
Címkék: nyugdíjpéntár,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A magyarországi üzleti környezetben végbement jelentős változások, valamint az AXA Kötelező Magánnyugdíjpénztárnál bekövetkezett 96 százalékos ügyfélszám-csökkenés következményeként az AXA csoport Magyarország vállalatátszervezési programot indított el, amelynek végrehajtása után az AXA a jövőben kisebb szervezettel folytatja tovább magyarországi tevékenységét - közölte az AXA kedden.


Az átszervezés létszámleépítéssel is jár, de azt egyelőre nem közölték, hogy ez az AXA mintegy nyolcszáz magyarországi munkavállalójából hány főt érint. A leginkább érintett terület várhatóan az AXA Magánnyugdíjpénztár lesz, amely a legjelentősebb magyarországi üzletága volt a csoportnak. Az AXA Magánnyugdíjpénztár taglétszáma a tavaly év végi 272 ezerről idén január végére körülbelül tizenháromezerre olvadt, miután a kormány kezdeményezésére a nyugdíjcélú megtakarítások nagy része a magánrendszerből az államiba került át.

Az AXA egyelőre megtartja a magánnyugdíjpénztárát, de emellett a vállalat a jövőben a korábbiaktól eltérő üzleti lehetőségek kiaknázásával kíván növekedést elérni Magyarországon. Nyugdíjcélú megtakarítási termékeket továbbra is kínál majd a csoport. Emellett a biztosítási piacon új lehetőségeket kíván feltárni, így az életbiztosítási jelenlétén kívül az AXA Biztosító a közeljövőben nem-életbiztosítási termékekkel is megjelenik majd.

"Miközben átszervezzük tevékenységünket a számos kihívást jelentő nyugdíjpiacon, jövedelmezően növeljük a banki, élet- és egészségbiztosítási jelenlétünket, és az AXA alaptevékenységei közül újabb üzletágak bevezetését kezdeményezzük Magyarországon" - nyilatkozta a közlemény szerint Jacques Maire, az AXA csoport Magyarország vezérigazgatója.

A közlemény idézi Cyrille de Montgolfiert, az AXA Csoport Kelet- és Közép-Európáért felelős vezérigazgatóját is, aki szerint az AXA hosszú távon elkötelezett a magyar piac iránt, és a jelenlegi kedvezőtlen üzleti környezet ellenére bízik az AXA csoport magyarországi jövőjében.

Az AXA csoporthoz Magyarországon az AXA Biztosító Zrt., az AXA Bank Europe SA Magyarországi Fióktelepe, az AXA Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár, az AXA Önkéntes Egészségpénztár, az AXA Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt., az AXA Személyes Pénzügyek Tanácsadó Kft. és az AXA Szolgáltató Kft. tartozik.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza