Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

FEOSZ: a fogyasztókat is védené az új alkotmánytervezet

MTI, 2011. március 10. - csütörtök 15:11
Címkék: FEOSZ, kormány
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ) álláspontja szerint az új alkotmánytervezettel megnyílik az út a fogyasztók jogait sértő jogszabályok alkotmányos felülvizsgálata előtt, és ez hatalmas előrelépést jelent a jelenlegi szabályozáshoz képest.


A FEOSZ csütörtöki közleménye kiemeli, hogy az új alkotmánytervezet több fontos újítást tartalmaz fogyasztóvédelmi szempontból. A leendő alaptörvény ugyanis kimondja, hogy Magyarország védi a fogyasztók jogait, biztosítja a tisztességes gazdasági verseny feltételeit, valamint megfogalmazza az erőfölénnyel való visszaélés elleni fellépés követelményét is.

A fogyasztók érdekeit tartja szem előtt szintén a tervezet azon rendelkezése, amely szerint Magyarország gazdaságának a vállalkozás szabadságán kell alapulnia. Ez a rész, karöltve a tisztességes gazdasági verseny feltételeinek megteremtése igényével egyértelműen elősegíti a fogyasztók választáshoz való alapjogát.

A fogyasztóvédelmi szövetség fontosnak tartja a tervezetnek azt a részt is, amely a speciálisan védendő fogyasztók vonatkozásában fektet le szabályokat. E szerint Magyarország külön intézkedéssel védi az időseket és a fogyatékossággal élőket. A gyermekeket illetően az alkotmánytervezet garantálja számukra a megfelelő testi, szellemi és erkölcsi fejlődéshez szükséges védelemhez és gondoskodáshoz való jogot is.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza