Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Kgfb: kevesebb kár, drágább javítás

MTI, 2011. március 08. - kedd 09:28
Címkék: kgfb, díj,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A magas üzemanyagár csökkenti az autóhasználatot, amellyel egyenesen arányos a bekövetkező károk száma, ugyanakkor a javítási költségek folyamatosan emelkednek - a kettő eredője befolyásolja a következő évi kötelező gépjármű felelősségbiztosítási (kgfb) díjakat, közölte a biztositas.hu.


A közlemény idézi a Magyar Ásványolaj Szövetség adatát: idén januárban huszonegy százalékkal kevesebb üzemanyag fogyott, mint egy évvel korábban. A gyakorlati tapasztalat az, hogy a károk száma egyenes arányban csökken az autóhasználattal.

A kgfb károk harminc százalékát a súlyos balesetek kifizetései adják. Egy év alatt tizennégy százalékkal csökkent a halálos kimenetelű balesetek száma. Ennek oka azonban nemcsak a kevesebb autóhasználat, hanem a több autópálya, illetve a gyorshajtókra bevezetett zéró tolerancia is.

A biztosítók kevesebb kifizetésével szemben áll a javítási költségek folyamatos emelkedése. Például a széria-felszerelésnek számító légzsákok, és azok szenzorjainak a cseréje is növeli a biztosítók kiadásait.

A Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) adatai szerint a biztosítók összesített kgfb díjbevétele 2009-ben 125,2 milliárd forint volt, 65,2 milliárdos kárkifizetés mellett. Tavaly viszont 114,7 milliárdos díjbevételhez 58,5 milliárd forint volt a kárráfordítása. A biztosított autók száma egy év alatt 4 millió 21 ezerről 3 millió 950 ezerre csökkent.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza