Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Ingyen internet a GYSEV Budapest-Sopron IC-járatain

MTI, 2011. március 08. - kedd 16:57
Címkék: vonat, wifi
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Ingyen internet- hozzáférést biztosít utasainak a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút (GYSEV) Zrt. a Budapest-Sopron IC-járatain március elsejétől - jelentette be Schváb Zoltán, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közlekedési helyettes államtitkára és Dávid Ilona, a GYSEV elnök-vezérigazgatója.


A GYSEV 2010. novemberben hirdetett közbeszerzési eljárást a szabadon elérhető internet-szolgáltatásra, amelyet a Telenor Zrt. nyert meg, és a becsült nyolcmillió forint helyett 6,354 millió forintért üzemelteti a szolgáltatást két éven keresztül.

Dávid Ilona elmondta, hogy az egyhetes tesztidőszakban pozitív visszajelzést kaptak az utasoktól.

-

A szolgáltatást bejelentő sajtótájékoztatón Schváb Zoltán hangsúlyozta, hogy a közösségi közlekedés vonzóvá tételében az ár mellett a szolgáltatás színvonala is meghatározó. A GYSEV és a Telenor közötti együttműködése hozzájárul ahhoz a kormányzati célhoz, hogy a korszerű informatikai megoldások bekerüljenek a közösségi közlekedésbe is, illetve újabb utasokat nyerjen az egyéni közlekedéssel szemben.

Az informatikai fejlesztésekkel kapcsolatban a helyettes államtitkár utalt arra, hogy a Széchenyi Tervben szerepel a vasúti GSM-R rendszer kiépítése mintegy 3.000 kilométer hosszon.

Dávid Ilona kiemelte, hogy a magyar vasúton elsőként vezették be az ingyenes internet szolgáltatást utasaiknak egyelőre a Budapest-Győr-Sopron IC-járataikon, és kedvező fogadtatás esetén a Sopron-Szombathely és Szombathely-Szentgotthárd vonalon is lehetne internetezni a GYSEV-szerelvényein.

Chrisopher Laska, a Telenor vezérigazgatója hangsúlyozta: cégük támogatja, hogy minél szélesebb körben elérhető legyen az internet-hozzáférés, és szerinte Magyarország sikere azon is múlhat, hogy mennyiben tudja kihasználni az infokommunikációs lehetőségeket.

A vasúttársaság becslése szerint az ingyenes szolgáltatást havonta mintegy tizennyolc-húszezer ember veszi igénybe.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza