Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Ezer férfira 1105 nő jut Magyarországon

MTI, 2011. március 08. - kedd 11:11
Címkék: KSH,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Magyarországon ezer férfira 1.105 nő jut, minthogy a népesség ötvenkét százaléka nő, a 2009-ben született kislányok arra számíthatnak, hogy átlagosan 78 évig élnek, 8 évvel tovább, mint a fél évszázada született nagymamáik, igaz, az Európai Unióban 4 évvel tovább élnek a nők - olvasható a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) nőnapi összeállításában.


A magyar nők 8 évvel túlélik a férfitársaikat, így közöttük tizennyolc százalék az özvegyek aránya, míg a férfiak között csak 3,6 százalék.

A 15-64 év közötti női népesség ötvenegy százaléka foglalkoztatott, nyolc százalékuk részmunkaidőben, míg az unióban harmincegy százalék ez az arány.

A szellemi foglalkozásúak hatvanhat százaléka nő és éppen fordítva, a fizikai foglalkozásúak között harmincnégy százalék a nők aránya. A munkaerőpiac a nők és férfiak munkáját nem értékeli azonosan, a bruttó átlagkeresetek közötti rés tizenhét százalék a férfiak javára.

A magyar nők uniós társaik többségénél ambiciózusabbak a tanulásban: a nők aránya a felsőoktatásban tanulók között az unióban ötvenöt, Magyarországon ötvennyolc százalék.

Az először házasodó menyasszonyok és az első gyermek vállalásának átlagéletkora egyaránt 28 év. A nők életüknek mintegy háromnegyedét tölthetik egészségben, ötvenöt százalékuk keringési betegségben, majdnem negyedük, huszonhárom százalékuk daganatok miatt hal meg.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza