Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nem államosítható a távhő árképzése

MTI, 2011. március 04. - péntek 11:11
Címkék: távhő, ár
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A fogyasztói árképzés teljes államosítása - a fogyasztók érdekeire való hivatkozással - életszerűtlen rendszert hívhat életre, a szolgáltatók pedig hosszútávon ellehetetlenülnek a Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetsége (MaTáSzSz) szerint.


Közleményükben kifejtik: ha az állam beavatkozással kívánja segíteni polgárait, akkor a távhő áraknál a szabályozás helyett az ellenőrzés funkcióját látják életszerűbbnek, mivel így is kiszűrhetők azok, akik bármilyen okból visszaélnek a természetes monopol helyzetükkel.

Az energetikai - ezen belül a távhő - törvények módosításával, a kapcsolt energiatermeléssel összefüggő javaslatok alapvető céljaival egyet ért a MaTáSzSz, de a szakmai szervezet határozott véleménye, hogy a javasolt intézkedések tartalma és időhorizontja a javaslattevő kormány céljaival ellentétes hatást fog kiváltani.

Önmagában támogatható a kormányzati szándék, hogy a jelenlegi KÁT rendszere helyett új, jobb, igazságosabb szülessen, amelynek középpontjában a nemzeti - és ezen belül az állampolgári - érdekeknek kell állniuk. A konkrét javaslatokat megalapozó helyzetértékelést több ponton valótlannak, eltúlzottnak, illetve pontatlannak tartja a szövetség és felfedezni véli benne egyes érdekcsoportoknak a politikusok befolyásolására irányuló munkáját is.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza