Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Budán lehet az Elvis Presley tér

MTI, 2011. március 04. - péntek 14:01
Címkék: Budapest,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Péntek délig csaknem tizenötezer szavaztak a Budapest portálon arra, melyik fővárosi közterületet nevezzék el Elvis Presley amerikai énekesről; a legtöbb voksot eddig a Margit híd budai hídfője melletti terület kapta - közölte Schmidt Gábor főszerkesztő.


- Az önkormányzat hivatalos oldalán szerdán 11 órakor kezdődött a szavazás; tizenkét budapesti, eddig névtelen közterület közül választhatnak az emberek március 15-éig. Eddig messze a legtöbb szavazatot a II., Margit híd budai hídfő kapta, összesen 3564-et; ez azt jelenti, hogy csaknem minden negyedik voksoló a forgalmas Duna-parti téren kíván emléket állítani az rock and roll királyának.

Népszerű még a szavazók körében a XII. kerületi Alkotás utca-Csörsz utca kereszteződése (a MOM Park előtti tér), valamint a VIII-IX. kerületi Ferenc körút-Üllői út kereszteződése; előbbire 2359, utóbbira 2060 szavazat érkezett.

A Budapest portálon úgy alakították ki az összesítő rendszert, hogy minden számítógépről csak egyetlen voksot tudjon fogadni.

Tarlós István főpolgármester szerdán jelentette be, hogy Elvis Presley-ről neveznek el teret, illetve útkereszteződést Budapesten, és díszpolgárrá is avatják.

Tarlós István elmondta, az amerikai énekes emlékét azért akarja megőrizni a magyar főváros, mert Elvis Presley az 1956-os forradalom idején kiállt a magyarok mellett; 1957 januárjában egy televíziós műsorban a Béke a völgyben (Peace In The Valley) című dal éneklésekor műsorvezetőjével arra kérte a nézőket, adakozzanak a nehéz helyzetbe került magyaroknak, és küldjenek nekik csomagokat.

A főváros vezetése javasolja azt is, hogy Elvis Presley-t a magyarországi forradalom eszméivel való őszinte együttérzéséért, az országban esett áldozatok megsegítése, illetve a forradalom eseményeinek amerikai népszerűsítésében vállalt kiemelkedő szerepéért (post mortem) Budapest díszpolgárává avassa.

A főpolgármester akkor jelentette be azt is, hogy a márciusi közgyűlésen "csomagban" módosítaná több közterület elnevezését, ugyanakkor le kívánja venni a díszpolgárok listájáról Sztálint, Haynaut és Bachot (osztrák belügyminiszter az 1848-49-es magyar szabadságharc leverése után).

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza