Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Tízmilliós bírságot kapott a Tigáz

MTI, 2011. március 03. - csütörtök 17:01
Címkék: Tigáz
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A Magyar Energia Hivatal (MEH) csütörtöki határozatában tízmillió forint bírságot szabott ki a Tigáz Tiszántúli Gázszolgáltató Zrt.-re, mert a cég nem adta át hétszázhatvan felhasználó kapacitását az - általa fizetésképtelennek minősített - Emfesz Kft.-nek - közölte a MEH.


Az Emfesz tavaly december 31-én kérte a hivatalt, hogy vizsgálja meg a Tigáz magatartását a kapacitás átadások elmaradása miatt. A tiszántúli gázszolgáltató a közigazgatási hatósági eljárásban azt közölte a hivatallal, hogy 2011 január elsejei hatállyal 5.064 felhasználási helyre vonatkozóan tartott nyilván kereskedőváltási kérelmet - olvasható a MEH határozatának indoklásában.

mti

Hozzáfűzik: a Tigáz elismerte, hogy hétszázhatvan felhasználó kapacitását nem adta át az Emfesznek, indoklása szerint azért, mert szerintük a cég pénzügyileg ellehetetlenült, fizetésképtelenné vált, valamint mert a MEH január 5-én 90 napra felfüggesztette az Emfesz gázkereskedői engedélyét. A Tigáz azt is hozzáfűzte, hogy a felhasználók ellátásbiztonságát és védelmét szem előtt tartva nem akarta kockáztatni a téli földgázellátás biztonságát.

A MEH azt vizsgálta az eljárásban többek között, hogy a Tigáz hogyan tájékoztatta a fogyasztókat, az új kereskedőt és az elosztói engedélyeseket a kereskedőváltás meghiúsulásáról.

A hivatal a Tigázt mint földgáz egyetemes szolgáltatói engedélyes társaságot megbírságolta, mivel a Tigáz számára vagyoni előnnyel járt a kapacitások elmaradt átadása, és súlyosbító körülményként vette figyelembe, hogy a jogsértő állapot jelenleg is fennáll, valamint azt, hogy a Tigáz korlátozta a felhasználók szabad kereskedőváltását.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza