Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Tízmilliós bírságot kapott a Tigáz

MTI, 2011. március 03. - csütörtök 17:01
Címkék: Tigáz
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A Magyar Energia Hivatal (MEH) csütörtöki határozatában tízmillió forint bírságot szabott ki a Tigáz Tiszántúli Gázszolgáltató Zrt.-re, mert a cég nem adta át hétszázhatvan felhasználó kapacitását az - általa fizetésképtelennek minősített - Emfesz Kft.-nek - közölte a MEH.


Az Emfesz tavaly december 31-én kérte a hivatalt, hogy vizsgálja meg a Tigáz magatartását a kapacitás átadások elmaradása miatt. A tiszántúli gázszolgáltató a közigazgatási hatósági eljárásban azt közölte a hivatallal, hogy 2011 január elsejei hatállyal 5.064 felhasználási helyre vonatkozóan tartott nyilván kereskedőváltási kérelmet - olvasható a MEH határozatának indoklásában.

mti

Hozzáfűzik: a Tigáz elismerte, hogy hétszázhatvan felhasználó kapacitását nem adta át az Emfesznek, indoklása szerint azért, mert szerintük a cég pénzügyileg ellehetetlenült, fizetésképtelenné vált, valamint mert a MEH január 5-én 90 napra felfüggesztette az Emfesz gázkereskedői engedélyét. A Tigáz azt is hozzáfűzte, hogy a felhasználók ellátásbiztonságát és védelmét szem előtt tartva nem akarta kockáztatni a téli földgázellátás biztonságát.

A MEH azt vizsgálta az eljárásban többek között, hogy a Tigáz hogyan tájékoztatta a fogyasztókat, az új kereskedőt és az elosztói engedélyeseket a kereskedőváltás meghiúsulásáról.

A hivatal a Tigázt mint földgáz egyetemes szolgáltatói engedélyes társaságot megbírságolta, mivel a Tigáz számára vagyoni előnnyel járt a kapacitások elmaradt átadása, és súlyosbító körülményként vette figyelembe, hogy a jogsértő állapot jelenleg is fennáll, valamint azt, hogy a Tigáz korlátozta a felhasználók szabad kereskedőváltását.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2020. május 24.

Szüksége van befektetési kölcsönre? üzleti kölcsön? jelzálog hitel? személyi kölcsön? st...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. május 24.

Szüksége van befektetési kölcsönre? üzleti kölcsön? jelzálog hitel? személyi kölcsön? st...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. május 23.

Kínálunk kölcsönt 2% -os kamatlábbal. Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot további részl...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza