Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Egy nap alatt ölt a gyorséttermi hamburger

MTI, 2011. március 03. - csütörtök 12:41
Címkék: gyorsétterem, ételmérgezés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Gondatlanságból elkövetett emberölés vádjával indult eljárás az egyik legnagyobb francia gyorsétterem-hálózat avignoni üzletének vezetője ellen, miután bebizonyosodott, hogy egy fiú halálát az ott elfogyasztott szendvics miatti ételmérgezés okozta - közölték szerdán igazságügyi források.


A 14 éves Benjamin Orset január 22-én halt meg, miután az előző nap ételmérgezést szenvedett a dél-franciaországi város egyik éttermében.

A gyorsétkezdét franchise szerződéssel működtető Philippe Quérard-t azzal vádolja az avignoni ügyészség, hogy szándékosan sértette meg az élelmiszerbiztonsági és higiéniai előírásokat: a boncolás során a fiú szervezetében talált stafilokokkus baktériumot az étterem öt alkalmazottján és a szendvicsek készítésére alkalmas pultokon is kimutatták a vizsgálatok.

-

A férfi szabadlábon védekezhet, de rendőrségi felügyelet alá került. Ugyanebben az étteremben a helyi prefektúra illetékes szerve már 2008-ban is megállapított élelmiszerbiztonsággal kapcsolatos szabálytalanságokat.

A fiú halálát követően a rendőrség bezáratta az éttermet, de az február 19. óta újra működik. Az anyacég ugyanis a vád alá helyezett férfitól visszavette saját üzemeltetésbe az éttermet.

Az ügy kirobbanása óta a gyorsétterem-láncok látogatottsága jelentősen visszaesett Franciaországban. Abban az étteremben, ahol az ételmérgezés történt, harminc százalékkal kevesebben térnek be - ismerte el Jacques-Edouard Charret, a Quick vezérigazgatója.

Az amerikai McDonald,s egyik legfőbb konkurensének számító Quick háromszázötven étteremmel rendelkezik Franciaországban.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza