Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Közelít a kétmillióhoz a szélessávú előfizetések száma

MTI, 2011. március 01. - kedd 13:21
Címkék: ADSL, internet, NMHH
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Tavaly év végére több mint 1,9 millióra nőtt a szélessávú internet-előfizetések száma - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).


Az NMHH gyorsjelentése szerint a 2010 decemberi huszonnyolcezres növekedéssel az év utolsó hónapjában 1,907 millióra emelkedett a becsült vezetékes szélessávú internet-előfizetések száma.

Decemberben a hagyományos telefonvonalon szélessávú ADSL-internetszolgáltatásra előfizetők száma az előző havi 802 ezerről közel 805 ezerre nőtt. A gyorsjelentésben szereplő - legnagyobb - kábelszolgáltatók előfizetései decemberben 744 ezerre nőttek, ez tizenötezerrel több, mint az előző hónapban. Az optikai szálon nyújtott szolgáltatást 215 ezer előfizetés vette igénybe a hónap végén.

A gyorsjelentésben szereplő szolgáltatók által nyilvántartott vezetékes- és kábeltelevízió-hálózatos hangátviteli csatornák száma összességében emelkedett, decemberben ez az érték 2,977 millió volt. A közlemény szerint a teljes hangcsatorna-számon belül a hagyományos vezetékes telefonvonalak száma a hónapban 2,279 millió (az előző hónapban 2,297 millió), a kábeltelevíziós hálózaton működő hangcsatornák száma pedig 598 ezer (az előző hónapban 580 ezer), míg az IP-alapú hangcsatornák száma 101 ezer (az előző hónapban kilencvenkilencezer) volt.

A tavalyi év utolsó hónapjában a száz főre jutó vezetékes hangátviteli csatornák száma 29,79 darab, a háztartások vezetékestelefon-ellátottsága pedig 60,76 százalék volt.

Az előfizetők hagyományos telefonvonalon 361 millió, IP-alapon pedig 108 millió percnyi hívást kezdeményeztek. Decemberben az egy fővonalra jutó kezdeményezett hívások átlagos időtartama 157,3 perc volt.

A decemberi adatok szerint az előfizetők a szolgáltatóváltást megkönnyítő számhordozhatóság keretében 2004 januárja óta összesen 561 ezer számot hordoztak - tájékoztatott az NMHH.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

bishop berry smith, 2020. január 21.

Helló Szüksége van pénzügyi kölcsönre, ingatlanbefektetésre, autókölcsönre, adósságkons...

Menekülés a UPC-től

Mr. Dékány Endre, 2020. január 19.


Van rossz hitelképességi mutatója? Pénzügyi szempontból nem megfelelő? Hitelt adunk a...

Menekülés a UPC-től

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza