Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Baleset - Három volt Aquaworld-dolgozó ellen emelnek vádat

MTI, 2011. február 22. - kedd 14:11
Címkék: fürdő, Budapest, baleset
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt az Aquaworld három volt dolgozója ellen az élményfürdőben 2009 júliusában történt baleset miatt, amelyben egy rosszul rögzített aknafedél miatt egy kilencéves kisfiú bezuhant a gépészeti térbe, és meghalt - számolt be kedden a Magyar Televízió déli híradója.


A vádirat szerint a fürdő vízgépésze, uszodamestere és műszaki igazgatója legalább öt nappal a baleset előtt tudta, hogy elromlott a gépészeti térbe vezető akna fedelét rögzítő zár. A medencénél dolgozó animátorok naponta többször, szóban és írásban is jelezték a feletteseiknek, hogy az aknafedél mozog, sőt egyszer azt is, hogy "nagyon mozog" - hangzott el a híradóban.

-

Az ügyészség halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel vádolja az Aquaworld egykori vízgépészét, uszodamesterét és műszaki igazgatóját. Az MTV szerint ha a bíróság bűnösnek találja őket, öt év börtönt is kaphatnak.

Az MTV híradójának Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője elmondta, hogy a vádlottak már napok óta tudtak az aknafedél meghibásodásáról, mégsem intézkedtek a hiba kijavítására, sőt a szörfmedence működését sem állították le. "Ezzel a mulasztásukkal folyamatos veszélyhelyzetet idéztek elő, amely közvetlen ok-okozati összefüggésben vezetett a sértett halálához" - tette hozzá.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza