Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Összefognak a szolgáltatók az okosmérés bevezetéséért

MTI, 2011. február 18. - péntek 11:51
Címkék: energia, szolgáltató, okosmérés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Magyar Okosmérési Egyesületet alapítottak a hazai energiapiac meghatározó szereplői.


Az egyesület célja az okosmérés magyarországi bevezetésének és elterjedésének támogatása, az okosmérés tudományával foglalkozók közötti kapcsolat építése, a szakmai kultúra terjesztése, oktatási, tanácsadási, képviseleti, szakértői és véleményezési tevékenység és ennek elősegítése.

A közlemény kiemeli: az okosmérés olyan technológia, amely lehetővé teszi az energiaszektor szereplői számára a mérőórák távolról történő leolvasását, és biztosítja, hogy a fogyasztók folyamatosan nyomon követhessék fogyasztásukat.

AFPAz okosméréssel távolról szervizelhetővé válnak a mérőórák és a hozzá kapcsolódó hálózati eszközök, bevezethetőek lesznek hosszú távon olyan új szolgáltatások, mint az on-line tarifaválasztás, az otthoni eszközök menedzsmentje; lehetővé válik az energiaveszteségek csökkentése, és a hosszú távú energia-befektetések optimalizálása.

Az egyesület alapító tagjai: Acquicon Stratégiai Tanácsadó Kft., Díjbeszedő Zrt., EDF-DÉMÁSZ Zrt., ÉMÁSZ Hálózati Kft., ELMÜ Hálózati Kft., E.ON Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt., E.ON Dél-dunántúli Gázhálózati Zrt. , E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt., E.ON Közép-dunántúli Gázhálózati Zrt. , E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt., Fővárosi Vízművek Zrt., Magyar Telekom Nyrt., MVM-Partner Zrt.,Opticon Zrt., RFV Nyrt.

A közlemény szerint az alapító ülésen a kormány részéről részt vett Olajos Péter a zöld gazdaság fejlesztésért és klímaügyekért felelős helyettes államtitkár is, aki biztosította a résztvevőket, hogy a kormány okosmérési stratégiájának és szabályozásának kidolgozásakor elsődleges partnernek tekinti a megalakult Magyar Okosmérési Egyesületet.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Matus László, 2011. február 18. - péntek 12:00

Szerintem egy dologra lesz jó,hogy a szolgáltató minden jogos vagy vélt sértődése és fizetési elmaradása esetén a távolból lekapcsolja a szolgáltatást.

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2020. február 24.

Szüksége van egy hitel fizeti ki hitelek és adósságok? Azt kell finanszírozni, hogy hozzanak l...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mark Geza Istvan, 2020. február 22.

Nekem is a Plastic World Hungary Kft-vel van kellemetlen tapasztalatom. Panel lakás ablak és ajtó...

Ablakcsere buktatókkal

Mark Geza Istvan, 2020. február 22.

Nekem is a Plastic World Hungary Kft-vel van kellemetlen tapasztalatom. Panel lakás ablak és ajtó...

Ablakcsere buktatókkal

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza