Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Határozott uniós fellépés a hamisított gyógyszerek ellen

MTI, 2011. február 17. - csütörtök 10:41
Címkék: hamis, gyógyszer
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Megszavazta a hamisított gyógyszerek legális ellátási láncba való bekerülésének és forgalmazásának megakadályozásáról szóló új jogszabályt szerdán az Európai Parlament.


A szabályozás ennek következtében már az internetes értékesítésre is kiterjed, és új biztonsági és ellenőrzési rendszert, a gyógyszerhamisítók ellen pedig keményebb szankciókat vezet be.

Becslések szerint Európában a legális ellátási láncban kapható gyógyszerek egy százaléka, míg világszerte a forgalomban levő gyógyszerek közel egyharmada hamisított - derül ki az EP sajtószolgálata által készített összefoglalóból. A hamisított gyógyszerek aránya (az innovatív és életmentő gyógyszereké is) folyamatosan nő.

AFP

Az új szabályok alapján az uniós tagállamoknak biztosítaniuk kell, hogy a területükön működő gyógyszereket árusító internetes oldalakat engedélyeztessék, továbbá hogy az állampolgárokat tájékoztassák arról, milyen veszélyekkel jár, ha ellenőrizetlen oldalakról rendelnek termékeket. Emellett a jogszabály előírja, hogy hatékonyabb biztonsági elemekkel kell garantálni a gyógyszerek csomagolásának hitelességét, valamint a hamisított csomagolások ellenőrizhetőségét is.

A szöveghez még a tagországok kormányait képviselő Tanács formális jóváhagyása is szükséges. Ezt követően a tagországoknak 24 hónap áll rendelkezésükre, hogy az új jogszabályt nemzeti jogrendszerükbe beépítsék.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza