Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Szélessáv - Nem hisz a Magyar Telekom a Vodafonnak

MTI, 2011. február 16. - szerda 14:01
Címkék: Vodafone, Magyar Telekom, mobilnet
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Eljárást kezdeményezett a Gazdasági Versenyhivatalnál (GVH) a Magyar Telekom (MT) amiatt, hogy a Vodafone Magyarország azt állítja magáról a hirdetéseiben, az övé a leggyorsabb mobil adatátviteli hálózat, a Vodafone szerint állítása megalapozott.


Király István, az MT marketing vezérigazgató-helyettese az eljárás hátteréről szerdán Barcelonában az elmondta, a hálózati gyorsaság mérésének eredménye nagyban függ attól, hogy a vizsgálatot milyen feltételekkel végzik. Például attól, hogy csak külső térben vagy épületeken belül is mérik a sebességet.

Maradi István, az MT műszaki vezérigazgató-helyettese elmondta, az okostelefonok elterjedésével együtt éves szinten húsz-harminc százalékkal nő az adatforgalom a mobilhálózatokon. De minél több smartphone lesz az emberek kezében, annál gyorsabban fog nőni a forgalom.Hozzátette, amikor éves szinten több százezerrel nőtt a mobil elfőzetők száma, a társaság évente húsz-harmincmilliárd forintot költött a hálózati fejlesztésekre, a mostani program pedig tíz-ötvenmilliárd forint körüli összegbe kerülhet. Megvalósításának időbeli gyorsasága attól is függ, hogy milyen kapacitásnövelési igények jelentkeznek a piacon, azaz a felhasználóknak mekkora adatátviteli kapacitás kell majd például az okostelefonok használatához.

Az MTI értesülése szerint az MT hálózatfejlesztési tenderén a kínai Huawei és ZTE, illetve az Ericsson és a Nokia-Siemens vesz részt, aminek eredményeként március végén kiválasztják közülük azt a szállítót, amelyik a következő években modernizálja a Magyar Telekom mobilhálózatát.

Maradi István elmondta, jelentősen javítaná lehetőségeiket, ha mielőbb elérhetővé válna a 900 és a 800 megahertzes frekvencia a mobil cégeknek a negyedik generációs szolgáltatásokra (LTE) is.

"A T-Mobile saját méréseit állítja be objektívnek, ezzel azt sugallja, hogy a maga által mért eredmények hitelesebbek, mint egy független szervezeté" - jelentette ki Suba János, a Vodafone Magyarország kommunikációs igazgatója. Hozzátette: a Vodafone adathálózata a telekommunikációs szektor vezető európai mérnöki irodájának, a német P3 Communications legutóbbi mérései alapján bizonyult a leggyorsabbnak a le- és feltöltési sebesség, valamint a webes böngészés tekintetében. A P3 Communications mérésének módszertana bárki számára megismerhető, illetve az eredményéről kiállított hivatalos tanúsítvány letölthető a P3 Communications oldaláról (http://www.p3-cert.com).

"Konkurensünk ezzel szemben egy olyan mérésre hivatkozik, amelyet ugyan egységes módszertan alapján, de különböző személyek, eltérő helyeken és időpontokban mértek. Kimaradt az érvelésükből az a tény is, hogy ezt az évenkénti mérést a három szolgáltató munkatársai saját maguk végzik el saját mobil adathálózatukra vonatkozóan, és az összegzett adatokat küldik meg a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóságnak" - tette hozzá Suba János kommunikációs igazgató.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza