Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Bezárt a budakalászi Electro World

MTI, 2011. február 14. - hétfő 14:21
Címkék: áruház,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Hétfőn bezárt az Electro World budakalászi áruháza, miután február 15-ével felmondták a bérbeadóval kötött szerződést - közölte az elektronikai kereskedelmi áruházlánc hétfőn. A budakalászi áruház árukészletét a hétvégén kipakolták, és hétfőn már nem is nyitott ki.


A cég további bérleti szerződéseket is újratárgyal, és ha ezek nem járnak megfelelő eredménnyel, úgy további áruházak bezárására is sor kerülhet.

A közlemény szerint a budakalászi áruház éves bérleti díja átlagosan 2,5-szerese volt a hasonló méretű és adottságú Electro World áruházaknak, így a bérbeadóval történt többszöri eredménytelen tárgyalásokat követően hozta meg a társaság döntését a bezárásról, amely elengedhetetlen volt a fennmaradó áruházak pénzügyi növekedésének biztosításához. A cég még 2011-ben új áruház megnyitását tervezi a környéken, amellyel ki tudják szolgálni a vásárlói igényeket.A cég arra törekszik, hogy az előző tulajdonos által előnytelenül megkötött további bérleti szerződéseket is újratárgyalja, és reményeik szerint a többi bérbeadóval sikerül racionalizálni a szerződési feltételeket. Csak új bérleti feltételek mellett biztosítható az áruházak jövőbeni nyereséges működése. Amennyiben ez nem történik meg, úgy a veszteséges működésre ítélt egységeket szintén be fogják zárni, és a közelükben új, nyereségesen működtethető áruházakat nyitnak majd.

A társaság célja a nullszaldós működés elérése, ehhez pedig minden egységének külön-külön is el kell tudnia érni legalább ezt a gazdasági eredményt.

A cég három hete még azt közölte, hogy csökkentik több Electro World áruház méretét, egyebek közt a budakalászi, az Aréna Plázában lévő, a pécsi és a soroksári áruházakét. Akkor azt írták, hogy a budaörsi áruházban folyamatban van a terület csökkentése és az áruház átépítése. A debreceni áruház területét már korábban csökkentették, a nyíregyházi esetében pedig tárgyalások folynak az átalakításról.

A mostani közlés szerint az Electro World az idei év során befejezi a cégcsoport átszervezését. A veszteségre ítélt egységek helyett új, kedvező kondíciójú áruházakat tervez nyitni.

A céget a jelenlegi tulajdonos 2009 májusában vásárolta meg a londoni tőzsdén jegyzett Dixons Group Internationaltől, amely az utolsó lezárt üzleti évét 3,75 milliárd forint veszteséggel zárta 2009. március végén. Az új tulajdonos egy év alatt hárommilliárd forinttal tudta az operatív veszteséget csökkenteni.

A múltbéli veszteségek egyik okát az új tulajdonosi kör a 2009-2010-es évben már kigyomlálta. Csehországból Magyarországra tették át a beszerzés központját, így 2011-re a száz százalék külföldi helyett csaknem teljes mértékben hazai beszállítókkal dolgozik. A negatív gazdasági eredményért azonban egy másik tényező is felelős, nevezetesen a régi áruházak rossz bérleti kondíciója, illetve a túlméretezett, hatezer négyzetméteres áruházak, amelyek miatt lehetetlen versenyképes áron profitot termelni.

Az Electro World a 2009. májusi tulajdonosi átalakítás óta öt új áruházat nyitott, valamint a régiekből öt áruházat átépített, és teljesen átstrukturálta a cég működését. Eszerint önálló vállalkozás lett a tizenkét áruház és létrehoztak egy vagyonkezelő holdingot is.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Matus László, 2011. február 16. - szerda 09:21

Az ilyen instabil cégnek nem is van létjogosultsága.Két napja,hogy bezárt az áruház és ma már csődvédelmet kértek./origo/ Jól látszik ebből /is/ hogy csak az adókedvezményekből éltek és céljuk csak a profitszerzés.Mihelyt bármi nehézség van máris tipliznek.Ezért érdemes milliárdokkal támogatni a multikat!!

Uriah Heep, 2011. február 14. - hétfő 14:53

Sok száz embert szivattak meg a garanciális ügyintézéssel, mindenkit leráztak, ez lett a rossz hozzáállás eredménye. Kívánom a hasonlóan lehúzó áruházláncok is zárjanak be, és virágozzanak azok, ahol nézik még valamibe az embert.

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza