Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Szúnyoglárvák a bátai ivóvízben

MTI, 2011. február 12. - szombat 16:41
Címkék: ivóvíz,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Ivóvízfogyasztási tilalmat rendelt el a Tolna Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szerve Bátán, mert szúnyoglárvák jelentek meg az ivóvízben - közölte a település polgármestere szombaton.


A szúnyoglárvák jelenlétét először február 8-án egy közkútból kifolyó vízben észlelték a község lakói, majd másnap az önkormányzat konyhájának vizében is megjelentek a lárvák - mondta Huszárné Lukács Rozália (Fidesz-KDNP).

A népegészségügyi szerv február 9-én 16 órától fogyasztási tilalmat rendelt el, az 1170 fős település lakóit tartályos kocsiból látják el fogyasztható ivóvízzel, illetve szénsavmentes ásványvizet osztanak számukra. A fogyasztási tilalmat legkorábban hétfőn oldhatják fel. A polgármester hozzátette: a tilalomra nem a lárvák jelenléte miatt van szükség, hanem azért, mert a szolgáltató a szokásos mennyiség kétszeresével fertőtleníti a hálózatot. Közölte: egészségi problémát nem okozott a lárvákat tartalmazó víz.

Huszárné Lukács Rozália azt is elmondta: a szolgáltató, a bátaszéki Dél-Tolna Vízmű Kft. vizsgálata nyomán kiderült, hogy a település ivóvíztározójának szúnyoghálója hibásodott meg; a szúnyoglárvák azért is telepednek meg könnyen a tározóban, mert a településen viszonylag meleg, 22-24 Celsius fokos vizet termelnek ki.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza