Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Károsítják a keringési rendszert a diétás üdítőitalok

MTI, 2011. február 10. - csütörtök 17:31
Címkék: diéta,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Még a diétás üdítőitalok is károsítják a szív- és érrendszert - állapították meg amerikai kutatók. A jelenség magyarázatára a tudósok nem tértek ki.


Azok, akik naponta fogyasztanak valamilyen kalóriaszegény üdítőitalt, nagyobb eséllyel kapnak szélütést, szívinfarktust vagy szenvednek egyéb vérkeringési problémáktól.

A kutatók összesen 2564 embert vontak be vizsgálatukba. A több mint kilenc éven át tartó tanulmány során kiderült, hogy a diétás üdítők szerelmeseinek hatvanegy százalékkal nagyobb esélyük van az érrendszeri problémákra, mint azoknak, akik nem fogyasztanak ilyen italokat.

A jelenség magyarázatára a tudósok nem tértek ki.

"A keringési problémák elkerülésének tehát nem a legjobb módja a cukrozott italok helyett a diétás üdítők fogyasztása" - fejtette ki Hannah Gardener, a Miami Egyetem kutatója az Amerikai Szívtársaság szerdai közleménye szerint. A kutatók tanulmányukat a Los Angeles-i Nemzetközi Stroke Konferencián mutatták be.

A vizsgálat során összesen 559 véredény-károsodást regisztráltak, figyelembe véve olyan tényezőket is, mint a sport, dohányzás, alkoholfogyasztás és a napi kalóriabevitel.

De nemcsak a diétás üdítő, hanem a só is károsítja az ereket - mutattak rá a kutatók egy másik, összesen 2657 résztvevővel lezajlott vizsgálatuk eredményeképpen. Azoknak, akik naponta több mint tíz gramm sót fogyasztanak, kétszer annyi esélyük van a szélütésre, mint a négy gramm alatti mennyiségben sót fogyasztóknak.

Az amerikai egészségügyi hatóságok javaslata szerint naponta legfeljebb hat gramm só táplálékkal történő felvétele elfogadható. Ez a mennyiség nagyjából egy teáskanálnyi sót jelent.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza