Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Szmogriadó Várpalotán, figyelmeztetés Debrecenben

MTI, 2011. január 31. - hétfő 11:01
Címkék: szmog, Debrecen, Várpalota
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Ismét szmogriadó van Várpalotán, a riasztási fokozatot Talabér Márta polgármester azután rendelte el, hogy a kisméretű szálló por koncentrációja két egymást követő napon meghaladta a riasztási küszöbértéket - közölte az önkormányzat hétfőn a honlapján.


A lakosságot arra kérik, hogy mérsékeljék a sok légszennyező anyagot kibocsátó dízelüzemű, illetve kétütemű járművek használatát, és lehetőség szerint a saját gépjármű helyett a közösségi közlekedést használják. A polgármester a légszennyezettség további romlásának megelőzésére kéri, hogy Várpalota egész területén mérsékeljék a szén-, fa- és olajtüzelésű fűtőberendezések használatát.

Nagy Attila, a Közép-dunántúli Környezetvédelmi Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség levegőtisztaság-védelmi laboratóriumának vezetője elmondta, hogy illetékességi területükön erősen szennyezett a levegő Veszprémben és Székesfehérváron, de további intézkedésre a légszennyezettség miatt várhatóan csak Várpalotán lesz szükség. Hozzátette: a meteorológiai előrejelzések alapján a következő napokban jelentős javulásra nem lehet számítani.

AFP

Az önkormányzat közleménye szerint a kisméretű szálló por (PM10) egy napra számított átlaga január 29-én légköbméterenként 102,7 mikrogramm, 30-án pedig 108,9 mikrogramm volt, ami a riasztási küszöbértéket (100 µg/m3) meghaladta. Várpalotán ezt megelőzően január 6-9., illetve december 22-26. között volt olyan magas a szálló por koncentrációja, hogy az meghaladta a szmogriadó riasztási szintjét.

Debrecenben eközben a szállópor koncentrációja elérte a tájékoztatási küszöbértéket, ezért az önkormányzat elrendelte a szmogriadó tájékoztatási fokozatát - közölte Pál Csaba, a polgármesteri hivatal sajtóreferense hétfőn. A rövid távú meteorológiai előrejelzések szerint az időjárási alaphelyzetben jelentős változás nem valószínű, így a levegőminőség számottevő javulása nem várható - tette hozzá. A légszennyezettség további romlását elkerülendő a debreceni önkormányzat kéri, hogy a lakosság kerülje a személygépjárművek (főként a dízel üzeműek) használatát, s lehetőség szerint utazzanak tömegközlekedéssel, kerékpárral vagy gyalogosan - ismertette Pál Csaba.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza