Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Fogyasztóvédelmi bírság a Groupama Garanciának

MTI, 2011. január 28. - péntek 13:31
Címkék: PSZÁF, kgfb, bírság
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A kötelező gépjármű felelősség biztosítás (kgfb) váltási időszakában megtévesztette egy ügyfelét a Groupama Garancia Biztosító, majd panaszára késve adott választ, ezért a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) összesen félmillió forint bírságot szabott ki a biztosítóra - közölte a felügyelet pénteken.


A biztosító még 2009 novemberében arról tájékoztatta írásban az ügyfelét, hogy a 2010. évi kgfb díja 22.104 forint lesz. Az ügyfél személyesen kereste fel az ügyfélszolgálatot, ahol azt a felvilágosítást kapta, hogy ha egy összegben kifizeti a teljes díjat, akkor csak 18.660 forint lesz az éves díja. Ezt decemberben be is fizette.

Később a biztosító levelet írt neki, amelyben közölte: az ügyintéző tévedett, az éves díj, előre fizetve 22.104 forint. Az ügyfél 2010. június 24-én írásbeli panasszal fordult a biztosítóhoz, melyre az - a törvény szerinti 30 napos határidőt túllépve - csak a 2010. szeptember 10-i levelében válaszolt.

A PSZÁF a négyszázezer forintos bírságot a következőkel indokolta: "Az ügyfél azon joga, hogy biztosítót váltson, s dönthessen arról, hogy melyik biztosítónál kíván kgfb szerződést kötni, olyan lényeges döntési helyzet, amelynek valótlan információkkal való befolyásolása tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatnak minősül." A további százezer forintos bírság oka az ügyfél reklamációjára adott késői válasz volt.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza