Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Szigorú fogyasztóvédelmi ellenőrzések Zalában

MTI, 2011. január 27. - csütörtök 16:51
Címkék: fogyasztóvédelem, ellenőrzés, Zala
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A fogyasztói panaszok miatt fokozottabban ellenőrzik a kereskedelmi egységek működését, és minden termék és szolgáltatás ellenőrzésekor átfogó vizsgálatot is végeznek Zala megyében - jelentette be Erdei Lehel, a Zala Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőségének megbízott vezetője csütörtökön, Zalaegerszegen sajtótájékoztatón.


A karácsonyi akciók tapasztalatai miatt egész évben ellenőrzik az akciós-értékesítés feltételeit Zala megyében. Erdei Lehel rámutatott: a reklámok sokszor félrevezetik a fogyasztókat; ha a kedvező áron hirdetett terméket összehasonlítják egy másik üzlet kínálatával, gyakran kiderül, hogy az "olcsó valójában nem is olyan olcsó". A fogyasztóvédelmi hatóság ezért minden olyan gazdasági szereplőt felkeres, aki akciós újságokkal, reklámhirdetésekkel kínálja termékeit.

A jövőben minden ellenőrzéskor megvizsgálják a működés feltételeit is, és kiemelt figyelmet fordítanak a veszélyes termékekre. A gyanús áruból mintát vesznek, és bevizsgáltatják a laboratóriumban.Zala megye aprófalvas településszerkezete miatt - egyedülálló kezdeményezésként - fokozottan ellenőrzik a falvakban működő vendéglátóegységeket, boltokat is. A kisebb településeken általában egyetlen bolt működik, így monopolhelyzetükből adódóan általában magas árakkal dolgoznak. A "szabad árakkal a fogyasztóvédelem nem tud mit kezdeni", de a meghirdetett akciókat a korábbi árak alapján ellenőrizni tudják - hangzott el.

Erdei Lehel beszélt arról is, hogy a West Balkán nevű szórakozóhelyen történt tragédia miatt már a hét végén elkezdődik, majd havi rendszerességgel folytatódik a szórakozóhelyek ellenőrzése. A fogyasztóvédelmi hatóság, az adó- és vámhivatal, az ÁNTSZ, a munkavédelmi felügyelőség, a katasztrófavédelem és a rendőrség közösen vizsgálja a szórakozóhelyek, diszkók, bárok működését. Kiemelt figyelmet fordítanak arra is, hogy a vizsgált helyszíneken kiszolgálják-e alkohollal, dohánytermékekkel a 18 éven aluliakat.

Rigó Csaba megyei kormánymegbízott kiemelte; az ellenőrzések elsődleges célja a megelőzés, ezért a tavalyi gyakorlathoz hasonlóan a kis- és középvállalkozásokat első alkalommal még nem bírságolják meg, csak figyelmeztetik.

A kormánymegbízott szerint a fokozott ellenőrzésekkel elérhető, hogy a gazdaság szereplői az év végére jogkövetőbb magatartást folytassanak.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza