Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Rendbe kell tartaniuk portájukat a munkanélkülieknek

MTI, 2011. január 26. - szerda 11:01
Címkék: önkormányzat
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Tamásiban 2011. január 25-től csak akkor kaphatnak a munkanélküliek bérpótló juttatást, ha rendben tartják lakókörnyezetüket.


A helyi szociális rendelet január 20-án elfogadott módosítása szerint az ellátás feltétele, hogy a juttatásra jogosultak tiszta, rendezett állapotban tartsák az általuk lakott lakást, házat - mondta Gulyásné Könye Katalin, a város jegyzője. A bérpótló juttatás további feltétele, hogy a munkanélkülieknek folyamatosan karban kell tartaniuk lakhelyüket, biztosítaniuk kell rendeltetésszerű használatát, és gyomtalanítaniuk kell a házhoz tartozó kertet is.

A jegyző hozzátette: a juttatás iránti kérelem benyújtásától számított tíz napon belül a helyszínen győződnek meg arról, rendezett-e a kérelmező lakókörnyezete. Amennyiben nem, felhívják a figyelmet a hiányosságokra, és további ötnapos határidőt adnak. Annak, aki ez után sem teszi rendbe környezetét, nem állapítható meg juttatás - mondta a hivatal vezetője.

Emlékeztetett rá: a szociális ellátásokról szóló törvény 2010-es módosítása teremtette meg a lehetőségét, hogy 2011. január 1-től az önkormányzatok helyben ilyen feltételhez kössék a bérpótló juttatást. Várhatóan több település élni fog a lehetőséggel - tette hozzá.

-

A bérpótló juttatás január 1-től a korábbi rendelkezésre állási támogatást váltotta fel, összege azzal megegyezően a legkisebb öregségi nyugdíj, azaz 28 500 forint. A bérpótló juttatás szabályainak többsége is megegyezik a rendelkezésre állási támogatáséval, de új elem, hogy az önkormányzat rendeletben írhatja elő: a juttatásban részesülőnek rendben kell tartania a lakókörnyezetét. A Tolna megyei városok között Tamásiban fogadtak el elsőként ilyen módosítást.

A csaknem tízezer lakosú városban mintegy százötvenen részesülnek a munkanélküli ellátásban. Ribányi József (Fidesz-KDNP) polgármester úgy fogalmazott: egyfajta nevelési szándékkal módosították a szociális rendeletet.

A tapasztalatok alapján vannak bizonyos részei a városnak - Szarkahegy, Szurokhegy, külterületek -, ahol munkát nehezen találó, alacsonyan képzett emberek élnek, és a környezetüket sem tartják tisztán - tette hozzá. A városvezető szerint akik bérpótló juttatást kapnak, szabadidővel is rendelkeznek, amit lakóingatlanuk rendezésére fordíthatnak.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza