Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Tolnában sikeres a mobilposta

MTI, 2011. január 24. - hétfő 11:01
Címkék: posta,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Bár már van rá lehetőség, Tolna megyében eddig sehol nem kezdeményezték az elmúlt évek alatt bezárt posták újranyitását. A fix helyen történő szolgáltatás helyett bevezetett mobilpostával a megkérdezett polgármesterek szerint a lakosság elégedett.


"Bejön az utcába, a kapu előtt áll meg. Ennél kényelmesebb postai szolgáltatás szerintem nincs. Az időseknek legalábbis biztosan jobb így, mintha be kellene menniük a postára." Többek között így ecsetelte Höfler József, Kisvejke polgármestere a faluban néhány évvel ezelőtt bevezetett mobilposta szolgáltatás előnyeit. Ami egyben magyarázat arra, hogy a faluban miért nem merült fel a régi posta újranyitásának ötlete.

A kistelepüléseken a 2000-es években számos postahivatalt szüntetett meg a Magyar Posta Zrt. gazdaságossági okokból. Az egy helyen történő szolgáltatás helyett vezették be a mobilpostával történő ellátást. A mobilposta autói munkanapokon menetrendszerűen közlekednek, kézbesítik, illetve felveszik a küldeményeket. Bár ez a rendszer nem tudja biztosítani az összes postai szolgáltatást, a mobilpostás a fentiek mellett többek között újságot is kézbesít és árul, táviratot vesz fel és az autón kártyás pénzkiadó automata is működik.

TEOL

A postabezárások ellen kezdetben sok helyen tiltakoztak. Leginkább talán attól tartottak, hogy a kistelepülések megtartó ereje ezáltal tovább romlik. Az új kormány biztosította a jogszabályi lehetőséget a posták újranyitására. Ezzel az elmúlt évben országos szinten öt kistelepülésen éltek - mondta el Hüse Marianna, a Magyar Posta Zrt. szóvivője. A megyében 2002 és 2008 között huszonnégy kistelepülésen szűnt meg a posta. Tolnában eddig sehol nem kezdeményezték az újranyitást.

A megkérdezett polgármesterek elmondása alapján nem csak Kisvejkén elégedett a lakosság a mobilpostával. Budai Mária, szárazdi faluvezető is azt emelte ki, hogy a mozgóposta házhoz megy, és a bankkártyás pénzfelvételtől a csekkbefizetésen át számos szolgáltatást biztosít. A posta újranyitása ebben a faluban sem merült fel. Igaz, hely sem lenne rá, hiszen az egykori postaépület ma már közösségi házként működik.

Több faluvezető kiemelte, hogy azért is elégedettek a szolgáltatással, mert olyan postásuk van, aki kiválóan végzi a feladatát. Kisszékely első embere, Keresztes László is így látja. Szerinte az emberek az elmúlt hat-hét évben megszokták a jól működő rendszert, ezért nem is merült fel, hogy változtatni kellene.

Varsád polgármestere, Andrási Zoltánné ugyancsak hasonló tapasztalatokról számolt be. Varsádon annyival más a helyzet, hogy a mobilposta mellett egy plusz szolgáltatás is létezik: a régi posta épületében, ami most könyvtárként, teleházként, e-Magyarország pontként funkcionál, egy ún. posta fix pont is működik. Igaz, minimális forgalommal, de például levelet feladni, borítékot, bélyeget venni ott is lehet.

Kistormáson 2003-ban zárták be a postát, oda viszont nem jár a mobilposta. Ebben a faluban úgy oldották meg a szolgáltatást, hogy a Kistormással szinte egybeépült Kölesdről jár ki a postás, és naponta fél óráig a polgármesteri irodában áll a helyiek rendelkezésére.

Forrás: TEOL

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza