Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Üzemanyag - itthon drágulás, Romániában bojkott

MTI, 2011. január 19. - szerda 13:31
Címkék: MOL, üzemanyag, ár
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Emelte bruttó 3 és 5 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., s ezzel újabb történelmi csúcsra nőttek az árak Magyarországon.


Az emeléssel a benzin átlagára 366-367 forintra nőtt, a gázolajé pedig 359 forintra. Egy hete három-három forinttal emelkedtek az árak. Tavaly januárban a 95-ös átlagára még "csak" 317 forint volt, a gázolajé pedig 297 forint.

Eközben Romániában ma még tart az interneten szervezett "benzinbojkott"; a legutóbbi ilyen megmozdulásra Nagyváradon került sor, ahol szerda hajnalban körülbelül negyven ember több benzinkútnál fejezte ki elégedetlenségét. A tiltakozók egyrészt kevés benzint vásároltak, másrészt aprópénzzel fizettek, aminek megszámolása sok időbe telik a töltőállomások alkalmazottainak. Az egyik tiltakozó például mindössze 3 eurócentnek megfelelő lejösszegért "tankolt".

mti

"A város több benzinkútjához is elmegyünk, aprópénzzel fizetünk, autóinkat megmossuk, így minél hosszabb időre megbénítjuk a töltőállomások működését" - nyilatkozta a nagyváradi akció egyik kezdeményezője, Radu Torjoc a Mediafax hírügynökségnek.

Romániában tavaly több mint tizenöt százalékkal emelkedett az üzemanyag ára 2009-hez képest, januártól pedig újabb drágulást regisztráltak a jövedéki adó emelése miatt. Ez nagy felháborodást váltott ki a társadalomban, és ennek nyomán hirdették meg az interneten keresztül az úgynevezett benzinbojkottot január 17-19. közötti időszakra.

A kezdeményezés azonban összességében kudarcot vallott, hiszen nem alakult ki széles körű támogatottsága ennek a nem hagyományos tiltakozási formának. Az elmúlt napokban több romániai városban is előfordult, hogy egy-két tucatnyi ember a nagyváradiakhoz hasonlóan megbénította egy időre töltőállomások működését, de a román média szerint nem sikerült komoly bevételkiesést okozni az olajvállalatoknak.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza