Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Fogyasztóvédelmi listán a vállalkozások

MTI, 2011. január 18. - kedd 12:41
Címkék: NFH, lista
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) márciusban kezdi közölni a fogyasztóvédelmi jogszabályokat betartó vállalkozások pozitív listáját - jelentette be Horváth Endre, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) helyettes államtitkára és Pintér István, az NFH főigazgatója kedden közös sajtótájékoztatón, Budapesten.


Elhangzott, hogy a szakmai bizottság döntése alapján pozitív minősítést az a vállalkozás kaphat, amely a kijelölt vizsgálatokon - például az árfeltüntetés és árfelszámítás, a szavatosság és jótállás, a vásárlók könyvébe tett bejegyezések intézése, az idegenforgalom ellenőrzésekor - megfelelt a jogszabályoknak, ezen kívül bármely vállalat kérhet átfogó fogyasztóvédelmi vizsgálatot cégénél.

A jogszabályokat betartó vállalakozások nevét az NFH nyilvánosságra hozza, és jogkövető fogyasztóvédelmi magatartásáról a vállalkozás tanúsító oklevelet kap.

A sajtótájékoztatón bejelentették, hogy februárban a hatóság bevezeti a hétvégi telefonos ügyfélszolgálatot is, ahol a fogyasztók és vállalkozások egyaránt kérhetnek fogyasztóvédelmi tanácsot, segítséget.

mti
Pintér István, az NFH főigazgatója

Horváth Endre kiemelte: a pozitív lista és a hétvégi telefonos ügyfélszolgálat nemcsak a fogyasztóvédelmet, hanem a gazdaságfejlesztést is szolgálja. A helyettes államtitkár hangsúlyozta, hogy fontos a fogyasztóvédelemben a szemléletváltás, a megelőzés előtérbe helyezése. Pintér István kitért arra, hogy a pozitív listára kerülés akár az előszobája is lehet majd a Fogyasztóbarát Embléma elnyerésének, amelyet az idén vagy jövőre vezetnek be. A főigazgató úgy értékelte, hogy a fogyasztóvédelemben a 2010-es esztendő a változás éve volt, 2011-ben pedig a megújuláson lesz a hangsúly.

Pintér István elmondta, hogy 2010. január elsejétől a megyei fogyasztóvédelmi felügyelőségek integrálódtak a kormányhivatalokba, a szakmai felügyeletet pedig a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság látja el. Az NFH-hoz került 2010. január elsejétől az Európai Fogyasztói Központ. A partnerség jegyében pedig megállapodásokat kötöttek a szakmai szervezetekkel, illetve a határ menti országok hatóságaival.

Kérdésre válaszolva elhangzott, hogy hétköznap munkaidőben a hatósági fogyasztóvédelmi tanácsadó irodákban lehet tanácsot kérni, bejelentést tenni, hétvégén pedig a pénteken 14 órától 18 óráig, szombaton és vasárnap 10 órától 18 óráig elérhető telefonos ügyfélszolgálaton. Budapesten és vonzáskörzetében a 06-30-9-634767-es, Dunántúlon a 06-30-576-2574-es, Észak- és Dél-Alföldön illetve Észak-Magyarországon a 06-30-576-2994-es telefonszámon lehet elérni a hétvégi fogyasztóvédelmi ügyfélszolgálatot.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza