Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

KRESZ-tanulás otthon - szkeptikusak az oktatók

2011. január 17. - hétfő 16:21
Címkék: KRESZ, oktatás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Idén már otthon is elvégezhető a KRESZ-tanfolyam - törvényt módosítottak, de a keretet egyelőre nem töltötték fel tartalommal, a konkrét szabályokra még nem hoztak rendeletet.


Az iskolák vezetői így a gyakorlatban még nem tapasztalták milyen a rendszer, de egyetértettek: nekik biztos nem lesz hasznos.

" Nem lesz ingyenes az elmélet" - szögezte le Bielik Pál. A békéscsabai autósiskola-vezető úgy vélekedik, az otthoni, elektronikus tanulás - az e-learning - esetében a diák elolvassa és felkészül a tananyagból, de ha nem ért valamit, nem konzultálhat azonnal az oktatóval. Ezzel egyetértett Pap András, egy másik megyeszékhelyi iskolavezető is, aki hozzátette: a rendszert azzal "reklámozták", hogy nem kell bemenni a nagyvárosi tanfolyamokra, pedig a Békés megyei iskolák az összes kis faluban ott vannak. Akár két főnek is indítanak képzést.

" Egyelőre nem tudni, mi lesz a gyakorlaton" - utalt arra Bielik Pál, hogy a rutin és a városi vezetésen derül ki, mit ér az otthon szerzett KRESZ-tudás. Bár a gyakorlati árak emelése kompenzálhatná az eddig elméleti oktatásból befolyt összegeket, úgy vélte Pap Andrással együtt, hogy nem lehet többet kérni a jelentkezőktől. Így is kevés a tanuló, bevallásuk szerint önköltségi áron működnek. Emiatt nem, de a szokásos árnövekedések miatt előfordulhat: drágulnak a gyakorlati órák.

"Lehetőségként bekerült a törvénybe az e-learning, de hogy ez valóban működhessen, ahhoz miniszteri vagy kormányrendelet szükséges" - mondta Dobókői Györgytől. A Békés Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelőségének megbízott vezetője elmondta, azoknak az iskoláknak, melyek a távoktatásban részt kívánnak venni, a Nemzeti Közlekedési Hatóság Közúti Gépjármű-közlekedési Hivatalához kell a papírokat beadniuk.

Forrás: beol

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza