Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nő a katasztrófák száma és súlyossága Európában

MTI, 2011. január 14. - péntek 13:01
Címkék: Európa, katasztrófa
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az Európai Környezetvédelmi Ügynökség (EEA) kimutatása szerint 1998-2009 között nőtt az európai természeti, illetve technológiai katasztrófák száma és súlyossága egyaránt. Az EEA ennek kapcsán jobban összehangolt európai katasztrófakockázati előrejelző-rendszer felállítására szólít fel.


A jelentés által vizsgált időszakban a természeti és technológiai katasztrófák közel százezer halálesetet okoztak, több mint tizenegymillió embert érintettek, és mintegy százötvenmilliárd eurós anyagi kárt okoztak.

A természeti és technológiai katasztrófák európai hatásainak feltérképezéséről szóló tanulmány - amelyet az EEA honlapján tett közzé - három típusba sorolja a katasztrófákat: a hidrometeorológiai vagy időjárással kapcsolatosakra (például viharok, erdőtüzek, áradások), a geofizikai katasztrófákra (ilyenek a földrengések, vulkánkitörések, fölcsuszamlások, lavinák), valamint a technológiai katasztrófákra (például ipari balesetek, olajszennyezés).

A károk folyamatos növekedése főként az emberi tevékenység egyre magasabb szintjével függ össze, valamint a gazdasági javak adott területen történő egyre koncentráltabb előfordulásából fakad, de csekélyebb mértékben abból is, hogy egyre fejlettebb a kárjelentés - véli az EEA.

Az ügynökség szerint bár a klímaváltozásnak tulajdonítható kárarányt jelenleg lehetetlen pontosan felmérni, a jövőben ez valószínűleg nőni fog, mivel a szélsőséges időjárási események gyakorisága és intenzitása az előrejelzések szerint emelkedik.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza