Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Egyre többen neteznek szélessávon

MTI, 2011. január 11. - kedd 16:21
Címkék: ADSL, internet, NMHH
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Tavaly novemberben tizenkétezerrel nőtt a szélessávú vezetékes internetezők száma, s így a hónap végén elérte a 1,879 milliót - közölte a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság.


Az NMHH gyorsjelentése szerint novemberben a hagyományos telefonvonalon szélessávú ADSL-internetszolgáltatásra előfizetők száma az előző havi nyolcszázháromezerről közel nyolcszázkétezerre csökkent. A gyorsjelentésben szereplő - legnagyobb - kábelszolgáltatók előfizetései novemberben hétszázhuszonklilencezerre emelkedtek, ami hatezerrel több mint az előző hónapban. Az FTTx, vagyis az optikai szálon nyújtott szolgáltatást kétszáznyolcezren vették igénybe a hónap végén.

A közlemény szerint így összességében 2010 novemberében a vezetékes szélessávú internet-előfizetések becsült száma 1,879 millió volt, szemben az októberi 1,867 millióval. (Az NMHH gyorsjelentése a három meghatározó szolgáltató, a vezető alternatív szolgáltatók, jellemzően a legnagyobb kábeltelevíziós társaságok önkéntes adatközlésére épül.)

AFP

A gyorsjelentésben szereplő szolgáltatók által nyilvántartott vezetékes és kábeltelevízió-hálózatos hangátviteli csatornák, vonalak száma összességében csökkent, novemberben ez az érték 2,976 millió volt. A teljes vonalszámon belül a hagyományos vezetékes telefoncsatornák száma a hónapban 2,297 millió volt, szemben az előző havi 2,314 millióval. A kábeltelevíziós hálózaton működő hangcsatornák száma tizennégyezerrel ötszáznyolcvanezerre csökkent, míg az IP-alapú hangcsatornák száma ezerrel kilencvenkilencezerre nőtt.

Az év tizenegyedik hónapjában a száz főre jutó vezetékes hangátviteli csatornák száma 29,77, a háztartások vezetékestelefon-ellátottsága pedig 60,70 százalék volt.

Az előfizetők hagyományos telefonvonalon 353 millió, IP-alapon pedig 93 millió percnyi hívást kezdeményeztek. A vizsgált hónapban az egy fővonalra jutó kezdeményezett hívások átlagos időtartama 150 perc volt.

A novemberi adatok szerint az előfizetők a szolgáltatóváltást megkönnyítő számhordozhatóság keretében 2004 januárja óta összesen 550 ezer számot hordoztak.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

bishop berry smith, 2020. január 21.

Helló Szüksége van pénzügyi kölcsönre, ingatlanbefektetésre, autókölcsönre, adósságkons...

Menekülés a UPC-től

Mr. Dékány Endre, 2020. január 19.


Van rossz hitelképességi mutatója? Pénzügyi szempontból nem megfelelő? Hitelt adunk a...

Menekülés a UPC-től

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza