Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Tilos korcsolyázni az ország tavain

MTI, 2011. január 10. - hétfő 10:31
Címkék: tél, jég, korcsolya
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Lezárult vasárnap az idei korcsolyaszezon első szakasza a Balatonon, a két utolsó hivatalos pályakijelölést is megszüntették Balatonfüreden illetve Siófokon - tájékoztatott Győrffy Árpád, a balatoni jégpályákról információkat közlő balatontipp.hu szerkesztője.


A több napja tartó melegfront miatt töredezetté vált, jelentősen vékonyodott a jég Balatonon, és felvizesedett a teteje. Több helyen tiltótáblák is figyelmeztetnek arra, hogy a jégre lépni már tilos és veszélyes.

Ahol nincs tiltótábla, ott is hatályba lépett a jégen tartózkodás szabályait rögzítő rendeletnek az a pontja, miszerint a szabad vizek jegén tartózkodni csak akkor szabad, ha a jég kellő szilárdságú, nem olvad, illetve nem mozog. Amennyiben valaki a tiltás ellenére a jégre megy, azon túl, hogy veszélyezteti magát, és az esetlegesen segítségére sietőket, szabálysértést követ el, amiért megbüntethetik - figyelmeztetett Győrffy Árpád.Közölte azt is, az előrejelzések szerint a következő hetekben nem várható olyan hideg, ami ismét megfelelő jeget eredményezne a Balatonon. Tavaly februárban volt a jégszezon, és az idén is előfordulhat még, hogy újra kialakul sportolásra alkalmas jég a tavon - tette hozzá.

A Velencei-tavon is olvad a jég, vasárnap már nem nyitott ki az agárdi Pop Strandon kijelölt korcsolyapálya sem - közölte a Pop Strand főrendezője. Turbók János elmondta: nemcsak a jég vastagsága csökken, hanem az állaga is rohamosan romlik, vizesedik, most már alkalmatlan a sportolásra.

Az olvadás, az egyenetlen jégvastagság miatt a Velencei-tó jegén baleset- és életveszélyes a korcsolyázás - hangsúlyozta a főrendező.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Valeria Marco, 2019. augusztus 08.

A nevem Valeria Marco, 6 hónappal ezelőtt vállalkozásom összeomlott, nem reméltem, hogy újra ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

József Kardos, 2019. augusztus 06.

Hű, ma reggel 25 000 euró hitelt kaptam William Rogers-től. Örülök, hogy találkozom a legáli...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2019. július 26.

Helló, jogos és megbízható pénzügyi hitelezőt keres? Kell egy kölcsön? Szükség van sürg...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés