Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Tilos korcsolyázni az ország tavain

MTI, 2011. január 10. - hétfő 10:31
Címkék: tél, jég, korcsolya
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Lezárult vasárnap az idei korcsolyaszezon első szakasza a Balatonon, a két utolsó hivatalos pályakijelölést is megszüntették Balatonfüreden illetve Siófokon - tájékoztatott Győrffy Árpád, a balatoni jégpályákról információkat közlő balatontipp.hu szerkesztője.


A több napja tartó melegfront miatt töredezetté vált, jelentősen vékonyodott a jég Balatonon, és felvizesedett a teteje. Több helyen tiltótáblák is figyelmeztetnek arra, hogy a jégre lépni már tilos és veszélyes.

Ahol nincs tiltótábla, ott is hatályba lépett a jégen tartózkodás szabályait rögzítő rendeletnek az a pontja, miszerint a szabad vizek jegén tartózkodni csak akkor szabad, ha a jég kellő szilárdságú, nem olvad, illetve nem mozog. Amennyiben valaki a tiltás ellenére a jégre megy, azon túl, hogy veszélyezteti magát, és az esetlegesen segítségére sietőket, szabálysértést követ el, amiért megbüntethetik - figyelmeztetett Győrffy Árpád.Közölte azt is, az előrejelzések szerint a következő hetekben nem várható olyan hideg, ami ismét megfelelő jeget eredményezne a Balatonon. Tavaly februárban volt a jégszezon, és az idén is előfordulhat még, hogy újra kialakul sportolásra alkalmas jég a tavon - tette hozzá.

A Velencei-tavon is olvad a jég, vasárnap már nem nyitott ki az agárdi Pop Strandon kijelölt korcsolyapálya sem - közölte a Pop Strand főrendezője. Turbók János elmondta: nemcsak a jég vastagsága csökken, hanem az állaga is rohamosan romlik, vizesedik, most már alkalmatlan a sportolásra.

Az olvadás, az egyenetlen jégvastagság miatt a Velencei-tó jegén baleset- és életveszélyes a korcsolyázás - hangsúlyozta a főrendező.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

John Doe, 2020. március 29.

Szüksége van hitelre? Ne aggódjon többé, vegye fel a kapcsolatot a certifiedloanlenders@gmail.c...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Tóth Éva, 2020. március 27.


...

Villanyóra feltöltés hírlapüzletekben is

Baka László, 2020. március 27.

Király...

Elstartolt a MÁV valós idejű vonatfigyelője

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza