Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Kitolták az italos kartonok gyűjtőakcióját

MTI, 2011. január 07. - péntek 10:01
Címkék: környezetvédelem, papír, karton
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Május 20-ig meghosszabbítja az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ) italos kartondoboz gyűjtőakcióját - közölte a szervezet pénteki közleményében.


Az IKSZ által meghirdetett italos kartondoboz gyűjtésben összesen 7 város, 77 intézményének 17.342 tanulója illetve óvodása vesz részt, akik a pedagógusok útmutatásával, szüleik segítségével gyűjthetik iskolájuk és óvodájuk javára az otthonukban hulladékká vált italos kartondobozokat. A gyűjtőakció Budapest X. és XVII. kerületében, Gyöngyösön, Várpalotán, Dunakeszin, Miskolcon, Szentendrén valamint Szegeden zajlik.

-

A közlemény szerint eddig összesen 7.430 kilogramm italos kartondobozt gyűjtött vissza az a több mint 17.000 iskolás illetve óvodás kisgyerek, akik oktatási intézményei részt vesznek az IKSZ által a tanév elején meghirdetett gyűjtőakcióban.

A program nemcsak nevelő célzata, de díjazása miatt is kedvező fogadtatásra talált. A meghosszabbított gyűjtésben résztvevő intézmények 50 kilogramm begyűjtött mennyiségig kilogrammonként 15 forint támogatást kapnak, e felett pedig kilogrammonként 20 forint díjazásban részesülnek. Az adott városban legtöbbet gyűjtő intézmények díját megduplázza az IKSZ.

Magyarországon jelenleg 100 italos kartondobozból 16 kerül szelektív hulladékgyűjtőkbe. Az arány növeléséhez olyan szemléletváltásra van szükség, amely kialakítását már gyermekkorban fontos elkezdeni - olvasható a közleményben.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza