Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Fennakadás nélkül működnek a kormányablakok

MTI, 2011. január 07. - péntek 12:01
Címkék: kormányablak
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Gördülékenyen, fennakadás nélkül működnek a hétfőn indult kormányablakok országszerte - mondta Rétvári Bence, miután pénteken látogatást tett a főváros XI. kerületében található integrált ügyfélszolgálati irodában.


A közigazgatási tárca parlamenti államtitkára az első hét tapasztalatait összegezve elmondta, hogy elsősorban családi pótlékkal kapcsolatos ügyekkel, gyermekgondozási segély igénylésével és vállalkozói ügyintézéssel keresték fel az állampolgárok a kormányablakokat. Az első héten nagyon sokan tájékozódtak, hogy pontosan mi is a kormányablak, milyen ügyek intézéséhez lehet segítséget kérni.

Az államtitkár jelezte: azután lesz friss statisztika arról, hány állampolgárt fogadtak a kormányablakoknál, hogy a péntek déli határidő után összesítették a beérkezett adatokat. (Első napon délután két óráig 426 ügyfelet fogadtak a kormányablakok, az első ügyfelek reggel 8 órakor a tatabányai, illetve a veszprémi ügyfélszolgálatot keresték fel családi pótlékkal, valamint ügyfélkapu nyitásával kapcsolatban.)

mti

Rétvári Bence kiemelte: a hivatalok az emberekhez alkalmazkodnak, ezt szolgálja az is, hogy este nyolcig lehet a kormányablakoknál az ügyeket intézni. Hozzátette, hogy akinek további információra van szüksége, a kormányablak.gov.hu cím mellett tájékozódhat, és a 1818-as telefonszámon is felteheti a kérdéseit.

A XI. kerületi, Bartók Béla úti irodában öt kormányablaknál fogadják folyamatosan az ügyfeleket, az egyik ablaknál jeltolmács is segíti az érintetteknek az ügyintézést. Az irodában a héten volt olyan állampolgár, aki a lovának átíratásához kért segítséget - említették a hivatalban érdekességként.

Hétfőn huszonkilenc helyszínen nyílt meg az országban kormányablak, integrált ügyfélszolgálati iroda, amelyben 29 ügykört lehet intézni: lehet például ügyfélkaput nyitni, vállalkozásokkal kapcsolatos ügyeket intézni, családi pótlékot, gyest, anyasági támogatást igényelni, és általános tájékoztatást kérni.

A kormányablakok 12 órás nyitva tartással működnek, hétfőtől péntekig reggel 8-tól este 8 óráig tartanak nyitva. A kormányablakok - átmenetileg - meglévő ügyfélszolgálatokon nyílnak meg, például nyugdíjfolyósító vagy társadalombiztosítási igazgatóság ügyfélszolgálati helyszínein; 300 munkatársukat csaknem kétezer pályázó közül választották ki.

A tervek szerint 2013. január 1-jétől már nemcsak a megyeszékhelyeken és a megyei jogú városokban, hanem járási székhelyeken is lesznek ilyen integrált ügyfélszolgálati irodák.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

REMY FINK, 2020. június 21.

Helló, kölcsönre van szüksége? Írjon nekünk e-mailt remy.credit111@gmail.com
E-mail (r...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. június 12.

Szüksége van bármilyen pénzügyi támogatásra? Személyi kölcsönök? Üzleti hitelek? Jelzál...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. június 09.

Helló Kedves Beteg Hitel?

Szüksége van sürgős kölcsönre? Igen E-mail (dakany.e...

Telefonok a szervizben

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza