Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Kevesebb PSZÁF-panasz 2010-ben

MTI, 2011. január 04. - kedd 11:21
Címkék: PSZÁF, panasz
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Jelentősen csökkent a PSZÁF-hoz érkező panaszok száma: a fogyasztók a tavalyi harmadik negyedévben 2.311 beadványt adtak be a pénzügyi felügyelethez, az előző negyedévinél 21,7, az egy évvel korábbinál pedig 28,6 százalékkal kevesebbet - derül ki a szervezet honlapján közzétett elemzésből.


A beadványok száma valamennyi szektor esetében erőteljesen megfogyatkozott az előző negyedévhez képest. A tőkepiaci és a pénztári bejelentések száma éves összehasonlításban továbbra is csökkenő tendenciát mutat, az utóbbi szegmensnél az egy évvel korábbi harmadára esett vissza a beadványok száma. A pénzpiaci ágazat esetében a deviza alapú személyi kölcsön kivételével minden szolgáltatástípusnál mérséklődött, sőt a tavalyi év hasonló időszakához képest közel felére esett vissza. Egyéves horizonton csak a biztosítási szektornál esetében tapasztalható növekedés (22,6 százalék).

A legtöbb beadvány a pénzpiaci (55,2 százalék) és a biztosítási (32,2 százalék) szektorra érkezett, a pénztári szektorra csak a kifogások 2,2, a tőkepiacira 0,8 százaléka. A pénzpiaci szektorban a legtöbb bejelentés továbbra is a bankokra vonatkozott (73,3 százalék), a pénz- és tőkepiaci szektoron belül pedig ismét a pénzügyi vállalkozásokra érkezett a bejelentések közel ötöde (18,5 százalék). A nem felügyelt intézmények közé tartozó fogyasztói csoportszervező társaságokkal szembeni bejelentések az egyéb kategória közel kétharmadát (40 darab) tették ki a vizsgált időszakban.A pénz- és tőkepiaci beadványok több mint kétharmada (67,4 százalék) - a korábbi negyedévekhez hasonlóan - a hitelezéssel volt kapcsolatos 2010 harmadik negyedévében. A szolgáltatástípusokat tekintve - a deviza alapú személyi kölcsön kivételével - a beadványszám minden esetben csökkent az előző negyedévihez képest. A hitelezéssel kapcsolatos beadványokon belül továbbra is a hosszú lejáratú, ingatlanfedezet mellett nyújtott szabad felhasználású és lakáshitelek részesedése a legnagyobb, együtt a hitelezési beadványok több mint harmadát tették ki. Az előző negyedévhez hasonlóan leginkább a szolgáltatás minőségével, az egyéb ügyviteli hibákkal, az elszámolások, megbízások teljesítésével, illetve a tájékoztatási hiányosságokkal - amelyek együttesen az összes beadvány közel 70 százalékát teszik ki - kapcsolatban fordultak a fogyasztók a felügyelethez. Piaci részesedésüket meghaladó mértékben érkeztek beadványok a Budapest Bankra, a Citibank Magyarországi Fióktelepére, valamint a Credigen Bankra.

A biztosítókat érintő beadványok száma az előző negyedévhez képest mintegy 20 százalékkal mérséklődött 2010 harmadik negyedévében, azonban az előző év azonos időszakához képest - a biztosító rt.-kre érkezett beadványok még mindig jelentős száma következtében - 22, 6 százalékkal emelkedett. A szolgáltatástípusokat tekintve a bejelentések körülbelül háromnegyedét a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással, a lakás- és élebiztosításokkal kapcsolatos ügyek teszik ki, míg a beadványtípusok szerinti csoportosítás alapján hozzávetőlegesen ugyanekkora arányt képviselnek a kárkifizetésekkel összefüggő beadványok és az egyéb ügyviteli hibák. Piaci részesedésüket meghaladó mértékben érkeztek beadványok a Groupama Garancia Biztosítóra, a Genertel Biztosítóra, valamint az AIM Általános Biztosítóra.

A pénztári szektorra tett bejelentések száma folyamatosan csökkenő tendenciát mutat az elemzés szerint. Az első negyedévben még magas magánnyugdíjpénztári beadványszám (59 darab) a harmadik negyedévre közel felére mérséklődött (31 darab), azonban még így is erre az intézménytípusra érkezett a beadványok 62 százaléka. Az önkéntes nyugdíjpénztárak ellen benyújtott beadványok száma folyamatosan csökken (14 darab), az előző év azonos időszakában tapasztalthoz képest pedig a negyedére esett vissza. Önsegélyező pénztár ellen nem érkezett beadvány a harmadik negyedévben. Összességében az - alacsony részaránnyal rendelkező - tagszervezéssel kapcsolatos beadványok növekedése kivételével az összes beadványtípusnál jelentős mértékben mérséklődött a beadványok száma.

A felügyelet ügyfélszolgálatára 2010 harmadik negyedévében összesen 9.796 fogyasztói megkeresés érkezett - ebből személyesen 1.156, telefonon 6.108, írásban 2.532 -, a megkeresések száma az előző negyedévekhez viszonyítva összességében stagnált. A személyes megkeresések száma az előző negyedévhez képest harmadával csökkent; a kezelt telefonhívások száma az elmúlt időszakokban szintén folyamatosan mérséklődött, az írásbeli beadványoké azonban - a szervezeti felépítés változása következtében - több mint két és félszeresére nőtt.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

panaszos, 2011. augusztus 15. - hétfő 10:07

Jogosult! Sajnos ez az összefonódás nem csak a kartellre hasonlító pénzintézeti szövetségekben nyilvánul meg, úgy tűnik, hogy a hatóság is mintha benne lenne ebben az összefonódásban. A kialakított gyakorlat minden esetre erre enged következtetni.

panaszos, 2011. augusztus 10. - szerda 08:48

Nem valószínű, hogy csökkent, inkább a látencia nőtt. Valószínűleg azért, mert a panaszosok csalódtak a Felügyelet munkájában. Inkább aktatologatásnak nevezhető ez a tevékenység, mint az állampolgárok érdekvédelmének. (Minek nevezhető, ha a bepanaszolthoz küldik megválaszolásra a panaszokat. Ez röhejes, nevetni kellene rajta, ha a következményei nem lennének ilyen szomorúak.)

jogosúlt, 2011. január 20. - csütörtök 19:01

Ezért nem panaszkodnak,mert a "kutya nem eszi meg a kölykét " !Összefonódások tapasztalhatók .Tehát értelmetlen !

KOCSIS.TAMAS, 2011. január 11. - kedd 21:41

Budai Gyula Kormánybiztos Úr, Fidesz-KDNP figyelmébe ajánlom vizsgálatra. 150 milliárdos károkozás a magyar államnak 60 devizahiteles panasza 2010. szeptember hó PSZÁF-nél. 2011. januártól új ablak nyílt, az X akták Fidesz KDNP, Szíjjártó Péter FIDESZ-KDNP, országgyűlési képviselő és Kósa Lajos FIDESZ-KDNP országgyűlési képviselő urak a devizahiteleseknek okozott kár kijelentéseik miatt 150 milliárd vesztesét érte a Magyar Államot és a választópolgárok fizetése és pénztárcája bánja. A saját FIDESZES-KDNP-s választópolgáraikat károsították meg és az MSZP és baloldali szavazótársaikat és akik nem politizálnak, csak dolgoznak 62.000 Ft minimálbérért. Ami a FIDESZ-KDNP jóvoltából "137 Ft-tal növelte 2010-ben". Magyarországnak ezzel súlyos pénzügyi kárt okoztak, amivel a magyar családok minden nap csak egyre lejjebb süllyednek. A FIDESZ-KDNP olyan rendeletet hozott, hogy kiskorú gyerekek akár 20 ezer forint alatt is akár börtön elzárást kaphatnak. Kérdezem, hogy Kósa Lajos és Szíjjártó Péter 150 milliárdos károkozása nem ugyanazt érdemelnék-e,. A nevét nem tudom, de egy FIDESZ-KDNP-s képviselőt felelőtlen kijelentése miatt Orbán Viktor az Országgyűlési irodájába hívta és kb. 7 perc beszélgetés után kérte, hogy mentelmi jogát vonják meg. Kérésemmel Szász Károly PSZÁF és az Emberi Jogi Bizottsághoz is fordulni fogok és elvárom, hogy Budai Gyula tisztességes kivizsgálást folytasson ebben az ügyben. Mindazok a választópolgárok, akik Szíjjártó és Kósa úr kijelentése miatt lakásukat elvesztették, utcára kerültek vagy utcára fognak kerülni, - és bírósági végzés már van - az MSZP vagy baloldali országgyűlési, vagy önkormányzati képviselőjüket keressék fel, Magyarország teljes területén, hogy véletlenül panaszuk biztos célt érjen és ne a FIDESZ-KDNP valamelyik fiókjában végezzék. Ha kell, aláírás gyűjtésre is sor kerül akár az Interneten, akár az utcán, de kiállunk azok mellett, és ők is merjék felemelni szavukat, akik a devizahitel miatt bedőltek, adósságba kerültek, lakásukat, kocsijukat elvesztették, családjuk szétesett. Előre is köszönettel: Kocsis Tamás

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2020. február 18.

Hitelre van szüksége? Adunk mindenféle kölcsönt, például adóssághitel, üzleti kölcsön, o...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mária Ádám, 2020. február 16.

A nevem Mária Ádám, magyar, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Lázár István, 2020. február 14.

Mi 2019.10.28-án rendeltünk telje nyílás záró cserét, a mai napi semmi, csak ígérgetések ...

Ablakcsere buktatókkal

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza