Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Jégpályák a Balatonon

MTI, 2011. január 04. - kedd 16:21
Címkék: jég, Balaton
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Hivatalos és nem hivatalos jégpályák működnek szerte a Balatonon, sok helyen különböző szolgáltatók teszik kellemessé a téli sportolást, miközben folyamatosan jár a komp Szántód és Tihany között.


Győrffy Árpád, a balatoni jégpályák helyzetéről információkat közlő balatontipp.hu szerkesztője kedden számolt be, hogy Siófokon a város délnyugati része előtti partszakaszon jelöltek ki a hét elején hivatalosan is egy 2000 négyzetméteres felületet a korcsolyázásra. Kedden itt 16 centiméteres jégvastagságot mértek, ami garantálja a biztonságot. A korcsolyapálya ingyenes, reggel 8 órától sötétedésig lehet korcsolyázni, csúszkálni, fakutyázni. A pálya működtetői reggeltől sötétedésig állandó ügyeletet tartanak, rendelkeznek minden eszközzel, ami egy esetleges mentéshez szükséges, és folyamatosan az egészségügyi szolgálat is. A szolgáltatásokat a parton mobil WC és büfé egészíti ki, ahol forró teát, forralt bort és némi harapnivalót is lehet vásárolni.

mti

Fonyódon hivatalos pálya kijelölésre nem került sor, de a város szabadstrandjait működtető vállalat plakátokon javasol olyan biztonságos helyeket a korcsolyázóknak, ahol a part közelében lévő sekély víz felett a jég kellő szilárdságú és megfelelő felületű. Ezek a területek az Árpád parti, a Huszka utcai és a város közepén lévő Sándor-telepi szabadstrand. Az utóbbinál illemhelyet is működtetnek.

Keszthelyen hétfőn 10 centméteres jégvastagság mellett jelöltek ki korcsolyapályát a Városi strand területén. Mivel itt reflektorokkal is megvilágítják a jeget, 10-től 20 óráig, vagyis sötétedés után is lehet korcsolyázni zeneszó, forralt bor, forró tea mellett.

Gyenesdiáson korcsolyapálya kijelölése nem várható, de sokan korcsolyáznak a település mindkét strandjának tükörsima jegén.

Vonyarcvashegyen a Lidó strandon biztonságos szárazföldi korcsolyapályát alakított ki a sportpályák területén. Amíg az időjárás engedi, a korcsolyapályát reggeltől sötétedésig ingyenesen lehet használni. A hétvégi napokon az esti órákban ki is világítják.

Révfülöpön a móló és az Európa sétány közötti részen, a korzó előtti területen jelöltek ki korcsolyázóhelyet. A terület mellett naponta 9-16 óráig mentőfelszerelést és felügyelet biztosítanak.

mti

Tihanyban a Belső-tó jegén továbbra is folyamatosan működik a korcsolyapálya büfével, zenével és korcsolyaélezéssel.

Balatonfüreden kedden 13 órától működik az Esterházy strandon a kijelölt korcsolyapálya, ahol 12 centiméter vastagságú jeget mértek. A strand bejárata folyamatosan nyitva van, a kijelölt terület mellett hétköznap 13-18 óráig, hétvégén 9-19 óráig biztosítanak felügyeletet, amely időszakban az illemhely is nyitva van. A hétvégi napokon - ha kitart addig a jég - büfét is működtetnek majd.

Balatonalmádiban a Wesselényi strandra várják a korcsolyázókat. Több kaput is megnyitottak, hogy a hosszú partfelület egészét használhassák az érdeklődők. Hivatalos korcsolyázóhelyet nem jelöltek ki, mert ahhoz nem tartják eléggé vastagnak a jeget, hogy sok embert kis területen egyszerre megtartson, de a korcsolyázók kedvéért megnyitottak egy illemhelyet, és a strandon büfé is működik napközben. Ha marad a hideg idő, sor kerülhet hivatalos pálya kijelölésére, sőt szombaton nagy jégkarnevált rendeznek.

Alsóörsön nyitott kapukkal várják a korcsolyázókat a strandon, de hivatalos kijelölést csütörtökig nem terveznek. Ha az idő hideg marad, akkor itt is sor kerül a kijelölésre, és szombaton megtartják a hagyományos jégkarnevált.

Balatonfűzfőn a Föveny strandon nem várható hivatalos kijelölés, mert nem tudnák teljesíteni az ezzel kapcsolatos összes feltételt. Ugyanakkor a legfontosabb szolgáltatások, köztük az illemhely és a mentéshez szükséges eszközök biztosításával segítik a korcsolyázókat. A strandon szerdán és csütörtökön a helyi általános iskolások tartanak jeges napokat 8-tól 12 óráig. A rendezvények idején és általában délután kettőtől 2-3 büfé kínál zsíros kenyeret, forralt bort, forró teát, üdítőt, csokikat, rágcsálnivalókat. Zenéről is gondoskodnak. A városi tűzoltóság állománya gyakorolta a jégről mentést, és speciális mentőfelszereléssel készült fel a jégszezonra.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

REMY FINK, 2020. június 21.

Helló, kölcsönre van szüksége? Írjon nekünk e-mailt remy.credit111@gmail.com
E-mail (r...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. június 12.

Szüksége van bármilyen pénzügyi támogatásra? Személyi kölcsönök? Üzleti hitelek? Jelzál...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. június 09.

Helló Kedves Beteg Hitel?

Szüksége van sürgős kölcsönre? Igen E-mail (dakany.e...

Telefonok a szervizben

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza