Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Jégpályák a Balatonon

MTI, 2011. január 04. - kedd 16:21
Címkék: jég, Balaton
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Hivatalos és nem hivatalos jégpályák működnek szerte a Balatonon, sok helyen különböző szolgáltatók teszik kellemessé a téli sportolást, miközben folyamatosan jár a komp Szántód és Tihany között.


Győrffy Árpád, a balatoni jégpályák helyzetéről információkat közlő balatontipp.hu szerkesztője kedden számolt be, hogy Siófokon a város délnyugati része előtti partszakaszon jelöltek ki a hét elején hivatalosan is egy 2000 négyzetméteres felületet a korcsolyázásra. Kedden itt 16 centiméteres jégvastagságot mértek, ami garantálja a biztonságot. A korcsolyapálya ingyenes, reggel 8 órától sötétedésig lehet korcsolyázni, csúszkálni, fakutyázni. A pálya működtetői reggeltől sötétedésig állandó ügyeletet tartanak, rendelkeznek minden eszközzel, ami egy esetleges mentéshez szükséges, és folyamatosan az egészségügyi szolgálat is. A szolgáltatásokat a parton mobil WC és büfé egészíti ki, ahol forró teát, forralt bort és némi harapnivalót is lehet vásárolni.

mti

Fonyódon hivatalos pálya kijelölésre nem került sor, de a város szabadstrandjait működtető vállalat plakátokon javasol olyan biztonságos helyeket a korcsolyázóknak, ahol a part közelében lévő sekély víz felett a jég kellő szilárdságú és megfelelő felületű. Ezek a területek az Árpád parti, a Huszka utcai és a város közepén lévő Sándor-telepi szabadstrand. Az utóbbinál illemhelyet is működtetnek.

Keszthelyen hétfőn 10 centméteres jégvastagság mellett jelöltek ki korcsolyapályát a Városi strand területén. Mivel itt reflektorokkal is megvilágítják a jeget, 10-től 20 óráig, vagyis sötétedés után is lehet korcsolyázni zeneszó, forralt bor, forró tea mellett.

Gyenesdiáson korcsolyapálya kijelölése nem várható, de sokan korcsolyáznak a település mindkét strandjának tükörsima jegén.

Vonyarcvashegyen a Lidó strandon biztonságos szárazföldi korcsolyapályát alakított ki a sportpályák területén. Amíg az időjárás engedi, a korcsolyapályát reggeltől sötétedésig ingyenesen lehet használni. A hétvégi napokon az esti órákban ki is világítják.

Révfülöpön a móló és az Európa sétány közötti részen, a korzó előtti területen jelöltek ki korcsolyázóhelyet. A terület mellett naponta 9-16 óráig mentőfelszerelést és felügyelet biztosítanak.

mti

Tihanyban a Belső-tó jegén továbbra is folyamatosan működik a korcsolyapálya büfével, zenével és korcsolyaélezéssel.

Balatonfüreden kedden 13 órától működik az Esterházy strandon a kijelölt korcsolyapálya, ahol 12 centiméter vastagságú jeget mértek. A strand bejárata folyamatosan nyitva van, a kijelölt terület mellett hétköznap 13-18 óráig, hétvégén 9-19 óráig biztosítanak felügyeletet, amely időszakban az illemhely is nyitva van. A hétvégi napokon - ha kitart addig a jég - büfét is működtetnek majd.

Balatonalmádiban a Wesselényi strandra várják a korcsolyázókat. Több kaput is megnyitottak, hogy a hosszú partfelület egészét használhassák az érdeklődők. Hivatalos korcsolyázóhelyet nem jelöltek ki, mert ahhoz nem tartják eléggé vastagnak a jeget, hogy sok embert kis területen egyszerre megtartson, de a korcsolyázók kedvéért megnyitottak egy illemhelyet, és a strandon büfé is működik napközben. Ha marad a hideg idő, sor kerülhet hivatalos pálya kijelölésére, sőt szombaton nagy jégkarnevált rendeznek.

Alsóörsön nyitott kapukkal várják a korcsolyázókat a strandon, de hivatalos kijelölést csütörtökig nem terveznek. Ha az idő hideg marad, akkor itt is sor kerül a kijelölésre, és szombaton megtartják a hagyományos jégkarnevált.

Balatonfűzfőn a Föveny strandon nem várható hivatalos kijelölés, mert nem tudnák teljesíteni az ezzel kapcsolatos összes feltételt. Ugyanakkor a legfontosabb szolgáltatások, köztük az illemhely és a mentéshez szükséges eszközök biztosításával segítik a korcsolyázókat. A strandon szerdán és csütörtökön a helyi általános iskolások tartanak jeges napokat 8-tól 12 óráig. A rendezvények idején és általában délután kettőtől 2-3 büfé kínál zsíros kenyeret, forralt bort, forró teát, üdítőt, csokikat, rágcsálnivalókat. Zenéről is gondoskodnak. A városi tűzoltóság állománya gyakorolta a jégről mentést, és speciális mentőfelszereléssel készült fel a jégszezonra.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza